Logo

Semper Ardens First Gold I.P.A.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Carlsberg Bryggerierne
Brygget for første gang: 2004
Type: Ale
Alkohol: 6.3%
Flaskestørrelse: 70 cl.
Forhandles af: Carlsberg
Pris ca:

 

Hugget i granit: "Semper Ardens" står der hugget i granit over hoveddøren indtil Carlsberg gamle laboratorium – en af Carl Jacobsens sentenser. Den betyder ”altid brændende” og var bryggerens krav til brygmesterens arbejde med øllet.
Semper Ardens er også navnet på det projekt, hvor Carlsberg i samarbejde med flere af sine brygmestre og nogle af landets førende gastronomer har sat sig for at udviklet øllet og øllets samspil med maden: Der vil blive brygget en serie helt unikke øl. First Gold IPA er den seneste i rækken, som nu er tilgængelig udvalgte steder.

First Gold I.P.A. er den nyeste øl i Semper Ardens serien, der repræsenterer det ypperligste indenfor ølbrygning. Med sin kobberagtige farve, duft af sensommerens frugthave og røgede smag, er den værdig til at indtage sin plads i Semper Ardens serien.

Brygmesteren:
Det seneste smagsmæssige skud på Semper Ardens stammen er udviklet af Brygmester Christian Luxhøj. Christian er civilingeniør og arbejder til daglig i Carlsbergs Innovation Center. Han har gennem en årrække udviklet øl til Carlsbergs internationale bryggerier. Det er den daglige kontakt med den internationale ølverden, der har inspireret ham til at brygge First Gold I.P.A.
”Der skal masser af humle til en IPA. Dels for at få en blød afrundet bitterhed, dels for at give brygget en dejlig, krydret humleduft. I min fortolkning har jeg valgt at bruge Engelsk First Gold som, i bryggerikredse, er en relativ ny dværghumle. First Gold giver i samspil med Burtoniseret brygvand og engelsk alemalt en afbalanceret bitterhed ved første tilsætning i bryghuset, mens den sene tilsætning giver duften af frugt og krydderi – lidt som duften i frugthaven hen på sensommeren”.

Udseende:
First Gold I.P.A. er brygget med engelsk alemalt fra grænsen mellem Skotland og England, i området Lothian and Borders. Alemaltens samspil med karamelmalt og lys maltbyg (”pilsnermalt”) giver bryggen flot kobberagtig, næsten nøddebrun farve.
First Gold I.P.A. er filtreret og dermed klar, som en I.P.A. bør være.

Smag:
First Gold I.P.A. er brygget på Burtoniseret vand, alemalt og en anelse karamelmalt. Denne kombination giver bryggen nøddeagtige smagsnoter, der harmonerer flot med den let melonagtige frugtsmag, som den særlige overgær tilfører brygget.
First Gold humlen tilfører øllet friske krydrede aromaelementer og et let røget præg. Smagen afsluttes af en blød bitterhed, der er opnået ved brug af Burtoniseret vand.

Mad:
Med sin kraftige humling, generøse toner af æble, tørret frugt og delikate, karameliserede smagselementer, er First Gold I.P.A. særligt velegnet til karakterfulde stegeretter. Den er en glimrende ledsager til grillet kød med god fedtmarmorering, som f.eks. lam, svin og oksekød, da humlen og kulsyren giver fedtet et flot modspil.
Bryggen er ualmindelig god sammen med tætte, krydrede retter fra det etniske køkken, hvor krydderier som kanel, koriander, kardemomme og karry er fremtrædende. Også det marokkanske køkken med tørrede frugter leverer et glimrende samspil til First Gold I.P.A. Den er naturligvis også god til det danske køkken med stegt and eller gås, frikadeller, (senneps)flødesauce og flødegratinerede kartofler. Også sammen med postej, cheddar, gule, faste oste og visse rødkitsoste er First Gold I.P.A. rigtig dejlig.

 

Semper Ardens First Gold I.P.A. rummer gode noter af nødder og diskrete strejf af melon. Smagen rundes af med en intens humlebitterhed, der dog blødes op af det burtoniserede brygvand. et nøddebrun og kobberagtig i farven. Den har en frisk krydret aroma og et let røget præg med indtryk af abrikos.
Semper Ardens First Gold I.P.A skal nydes til karakterfylde stegeretter og grillet kød med god fedtmarmorering, krydrede retter og faste gule oste. Humlen og kulsyren i øllet er god til at skære igennem fedt og give modspil til krydring, som man finder i det indiske og marokanske køkken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 899 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her