Logo

Semper Ardens Weisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Carlsberg Bryggerierne
Brygget for første gang:
Type: Hvedeøl
Alkohol: 5.5%
Flaskestørrelse: 70 cl.
Forhandles af: Carlsberg
Pris ca:

Hugget i granit: "Semper Ardens" står der hugget i granit over hoveddøren indtil Carlsberg gamle laboratorium – en af Carl Jacobsens sentenser. Den betyder ”altid brændende” og var bryggerens krav til brygmesterens arbejde med øllet.
Semper Ardens er også navnet på det projekt, hvor Carlsberg i samarbejde med flere af sine brygmestre og nogle af landets førende gastronomer har sat sig for at udviklet øllet og øllets samspil med maden.

Brygmesteren:
Christian Luxhøj er 33 år. Efter endt uddannelse som civilingeniør i kemi, blev han ansat på DTU som forskningsassistent. Herfra kom han til Carlsberg som brygmester trainee, og blev uddannet brygmester fra Den Skandinaviske Bryggerhøjskole i 1997. Herefter arbejdede han som Brygmester i produktionen på Fredericia Bryggeri A/S på både tap- og brygsiden af ølfremstillingen, og blev senere kvalitetschef på Bryggeriet. Siden efteråret 2000 har Christian Luxhøj arbejdet i Produkt- og Procesudvikling på bryggeriet i Valby, hvor han har haft fornøjelsen af at udvikle Weisse.

Smag:
Weisse er en hvedeøl brygget på over 50% hvedemalt samt en blanding af tre typer bygmalt. Øllet er gæret med en overgær, der udviklet hvedeøllens karakteristiske nellikearoma, og øllet er ikke filtreret. Sent i bryggeprocessen er der tilsat friskpresset saft fra efterårets høst af økologiske danske Bramley og Belle de Boskoop æbler. Duften har toner af nelliker, korn og æble som underbygges af de fine citrusaromaer fra Saaz og Hersbrücker humle. Øllet har en friskhed og et fast skum, som er karakteristisk for hvedeøl.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.090 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her