Logo

Slotskällans Pale Ale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Gamla Slottskällans Bryggeri, Sverige
Brygget for første gang:
Type: Pale Ale
Alkohol: 5%
Flaskestørrelse: 50 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

Slotkällans Pale Ale er en upasteurisert overgæret lys kobberfarvet engelsk øltype. Lang tid før den klare, gyldne lagerøl blev udviklet i Centraleuropa producerede engelske bryggere i byen Burton en gennemsigtig, ravrød ale som vakte stor opstandelse. Bryggen med navnet pale ale, blev meget populær i Europa, Indien og USA, da de engelske kolonier voksede frem i sidste halvdel af 1800-tallet.
Slotkällans Pale Ale adskiller sig fra London, men har også visse fællestræk. Slotkällans Pale Ale har samme komplekse duft og smag, hvor humlens aroma og rene bitterhed som den engelske gærstammes frugtagtighed er fremtrædende. Smagen har tydelige præg af råvarerne. Til forskel fra London fremtæden malten ikke med samme sødme, men smagen af karamel og nødder genfindes. Fra humlen kommer den kraftige bitterhed med også krydderierne, urterne og svagt frugtagtige toner. Gæren bidrager med afrunding og en frugtagtighed som minder om abrikoser, fersken og andre eksotiske noter. Eftersmagen er rund med en kraftig bitterhed.
På grund af den store smag og den kraftige bitterhed passer Slotkällans Pale Ale godt til stærk mad og gryderetter som tærter, men kan med fordel også serveres til finere kødretter, gerne vildt. Traditionelt er engelsk ale først og fremmest en pubøl, og deraf selskabsdrik.
Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?