Logo

St. Sixtusabdij Trappist Westvletern - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
12 Donkerstraat
8640 Vleteren
Belgien
Tlf. +32 57 401057
Fax +32
Web

Historie om St. Sixtusabdij Trappist Westvleteren
Vinteren 1814 forlod Jan-Baptist Victoor Poperinge for slå sig ned i skovenen omkring St. Sixtus og leve som eneboer. Han genoplivede den klostertradition som var blevet afbrudt af kejser Josehh II, 30 år tidligere.
Sommeren 1831 tilsluttede prioraten og et par munke fra det netop grundlagte kloster Catsberg eneboerne og et nyt Cistercians kloster var født.
Begyndelsen (1831-1836) var svær. Der var stadig er lav vækst i det fælleskabet, som talte 23 medlemmer i 1835 og 52 i 1875. Fællesskabet grundlagde andre klostre. I 1850 grundlagde 16 fædre og brødre et kloster i Scourmont, og i 1858-1860, blev 20 brødre sent til Canada for givet nyt liv til Tracardie.
Af andre vigtige begivenheder i det første perioden: opførelsen af den “gamle kirke” i 1840, anlæggelsen af en privat skole i 1839, prioratet et abbedi i 1871 og gården blev udviklet til af et foregangslandbrug for regionen i 1875-1878.
Under 1. verdenskrig boede hundredvis af flygtninge og næsten 400.000 allierede soldater i og omkring klostret.
2. Verdenskrig var en svær perioden for abbediet, økonomisk såvel som politisk og religiøst. Der var mange mennesker der led og det for tidligt at få en klar og objektiv forståelse for hvad der skete i de dage.
The period after the second world war was very decisive for our community. Very important decisions were taken, which have their consequences up to the present day.
Perioden efter anden verdenskrig var meget afgørende for fællesskabet. Der skulle tages mange vigtige beslutninger, som også påvirker hverdagen den dag i dag.
1. Abbed Dom Gerardus Deleye (abbed fra 1941-1968) besluttede i 1945 at reducere det voksende bryggeri til et noget mindre.
Bryggeriet er stadig en lille virksomhed, som producerer 4800 hektoliter per år, som stadig drives af munkene selv.
2. Anlæggelsen af gæstehuset i 1964, som har stor indvirkning i forhold til fælles dengang. Det illustrerer vigtigheden af klostrets gæstfrihed: åbenhed overfor omverdenen.
Den nuværende klosterkirke blev opført i 1968. Det viser den fundamentale side af ensomheden. Det er en moderne kirke bygget i henhold til den traditionelle asketiske Cistercianske arkitektur.
Denne kirke øger munkenes ensomhed, da den kun er tilgængelig for gæsterne og for folk der banker på klostrets dør.
Den tidligere udvendige kirke blev givet til sognet og pilgrimmene. Messerne er højtideligholdt af sognepræsten fra Vleteren.
Senere har abbeden fortsat med at udvikle disse valg.
Det nuværende fællesskab består af 29 brødre. Siden det 19nde århundrede har fællesskabet talt omkring 35 medlemmer.
Gennemsnitsalderen er 54 hvilken er forholdsvis lav takket være to nye mænd som fast er indtrådt i ordenen.
Som svar på et ofte stillet spørgsmål, vi er ikke de sidste Mohikanere. Klostre og abbedier oplever indflydelsen fra sociologiske tendenser i form af forøgelse og formindskelse.
Vi tror på at God i sidste endet vil hjælpe folk. Vi tror Ham fuldt ud, og tror på hans guddommelige omsorg. Vi er i guds hænder.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal du på kur i det nye år?


Effektiv reklame - klik her