Logo

Westvleteren -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Abdij Sint Sixtus
Det sværest opdrivelige øl kommer fra Abdij Sint Sixtus i den lille by Westvleteren i Vestflanderen nær Nordsøen og den franske grænse. Bryggeriet og klostret stammer fra 1830'erne. Det er det mindst kommercielle øl af alle Trappistøllene og kan kun købes ved særlige lejligheder. Munkene arbejder kun en dag om ugen, og øllet kan kun købes direkte fra klostret. Man kan ringe til klostret og der få oplyst, hvornår der er øl til salg, og så må man i øvrigt stille sig i kø og købe fra klostrets serveringslem. Når klostrets mest berømte øl "12' eren" er til salg, danner der sig en lang kø flere timer før salget begynder!
Der brygges fire 4 forskellige øl. Man har næppe forespurgt marketings- og reklamefolk, hvorledes man skulle designe mærka­ter på flaskerne. Der er nemlig ingen! Klostrets øl kan kun gen ken­des på farven af kapslen: grøn, blå eller gul. Der brygges kun 4.000 hl om året og er således det mest sjældne og sværest opdri­velige. Til munkene brygger man en dubbel med relativ beskeden alkoholprocent. Dette øl sælges ikke til omverdenen. De øvrige bryg kan som sagt købes ved særlige lejligheder. Øllet er måske det mest urgamle øl, man kan forestille sig. Der sker hverken centrifugering eller filtrering. Protein og gær bundfældes under modningen. Mod­ningen følger de uger, som der er grader i den belgiske skala. Sek­seren får derfor 6 uger, o.s.v.
 
Westvleteren 6 (Rød kapsel)
6,2% alkohol. Kraftig, tør øl med den karakteristiske jordslåede eftersmag. Der er pift af chokolade og blomme samt tørret frugt.
 
Westvleteren 8 (Blå kapsel)
Mælkesødlig, figenagtig, mørk duft. Smagen er kompliceret og unik med de karakteristiske blommelignende, jordagtige grundtoner og strejf af bark samt sødlig, mørk friskhed. langvarig eftersmag.
 
Westvleteren 12 (Gul kapsel)
Med 10,2% er dette en af de rigtig stærke prestigeøl. For mange øldrikkere er dette kongen over dem alle. Den cremede konsistens understreger med finesse den mørke, brændte og karamelagtige smag, der harmonisk blander sig med den karakteristiske maltnu­ance, der er Westvleterens vartegn. Dette er nok den ultimative meditation s-øl og på de fleste steder, hvor den overhovedet kan bli­ve serveret, vil du ofte blive mødt med anerkendende nik fra serve­ringspersonalet!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lavede I drinks nytårsaften?
Effektiv reklame - klik her