Logo

Bulgarien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bulgarsk vin har vi kendt og drukket i mange år i Danmark. Mange har smagt Cabernet Sauvignon og Merlot fra Bulgarien – og mange af vinene ganske gode endda, især til prisen. De hvide vine er dog sjældent gode. Gå uden om dem!
Druer
Bulgarien er især kendt for sine Cabernet Sauvignoner, som da også er den mest tilplantede drue. Men også moden Merlot, og de lokale Gamza, Mavrud og Melnik er blandt de bulgarske røde druetyper. Af hvide typer findes Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling og Aligoté.
Regioner
Landet er delt i 5 vinregioner. I den nordlige del ligger Suhindol, Russe og Svishtov – her er de røde vine bedst. I den østlige del ligger Khan Krum og Varna. Klimaet er her påvirket af Sortehavet og produktionen er fortrinsvis hvidvine. I den sydlige region ligger Plovdiv og Assenovgrad og den sydvestlige, som især producerer rødvine på Melnik druen. Inde i landet ligger Subbalkan, som huser Sliven vinbruget, der er Bulgariens største og som dyrker de fleste druer i store mængder.
Klassifikation
Bulgarien har fire kvalitetskategorier. Den laveste er landvin, som kommer fra et bestemt område og druetypen må påføres etiketten. Den næste kategori er Varietale vine, som kun består af én druetype og er fra et af 43 geografiske områder. Reserve og Special Reserve er bedre Varietal vine, som har lagret længere (2 år for hvide og 3 år for røde). De bedste vine findes i kategorien Controliran. Der findes 27 Controliran vine, der fremstilles på en bestemt drue i en bestemt region.
Årgange og smag
Årgange betyder ikke så meget for bulgarsk vin, men drik (rød)vinen, mens den er ung og har sin frugt i behold. Som regel er vinene gode i forhold til prisen og passer til næsten al slags mad.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her