Logo

Côte d'Or

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

"Den gyldne skråning". Navnet på vinområdet i Bourgogne mellem Dijon i nord og Santenay i syd.
Vinområdet Bourgogne ligger i det østlige Frankrig mellem Dijon i nord og Lyon i syd. Ca. midt i området ligger hovedbyen Beaune. Chablis hører også med til Bourgogne og ligger lidt nordvestligt for Dijon.
Côte d’Or, hvor der fremstilles de bedste vine i Bourgogne, starter lige syd for Dijon. Det første del hedder Côte de Nuits og her findes de kendteste og dyreste vine i Bourgogne. Her ligger bl.a. kommunerne Gevrey-Chambertin, Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Vougeot og Vosne-Romaneé.
Omkring Beaune starter den sydlige del af Côte d’Or, nemlig Côte de Beaune. Her findes bl.a. Pommard, Volnay, Montrachet, Puligny-Montrachet og den sydligste by Santenay.
Syd for Cöte d’Or begynder Côte Chalonnaise og senere de store områder Mâcon og Beaujolais.
Bourgogne ligger nordligt og kvaliteten kan derfor svinge meget fra år til år på grund af klimaet. Endvidere er de enkelte kommuner og parceller i Bourgogne meget små og det gør, at de rigtig gode vine kun fremstilles i begrænset mængde og prisen derfor ofte er meget (for) høj.
I Appellation Bourgogne må der kun fremstilles røde vine på Pinot Noir og hvide vine på Chardonnay. De fineste vine kaldes Grand Cru og skal komme fra nogle helt bestemte marker. Næstfinest er Premier Cru der ligeledes er “markbestemt”.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.015 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her