Du er her:
Forside
> Château Pétrus
Château Pétrus
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver mad
Château Pétrus fra Pomerol er en af verdens mest efterspurgte og dyreste vine. Her et lille portræt af den kendte vingård.
Château Pétrus
Château Petrus er vel verdens første kultvin. Med kultvin skal forstås en vin, som ikke nødvendigvis har nogen særlig klassifikation, bliver fremstillet i beskedne mængder og som selvfølgelig er nær det perfekte. Disse forhold gør, at mange vinsamlere efterspørger vinen og at den derfor bliver sjælden og voldsom dyr.
Alle disse forhold kendetegner Château Pétrus. Det er en lille ejendom i Pomerol på bare 11 ha beliggende på det højeste ler og grus plateau i distriktet. Alle vinstokkene er relativt gamle med et gennemsnit på 40 år. Som det typiske for både Pomerol og St. Emilion er det Merlot druen, der dominerer her. Pétrus' vinmarker består af 95% Merlot og 5% Cabernet Franc.
Château Pétrus ejes af Ets. J.-P. Moueix med Christian Moueix i spidsen. Og det er da også Christian Moueix, der udvælger den endelige Pétrus, hvilket som regel betyder, at det er en 100% merlot vin. Vinen fremstilles efter konservative og høje kvalitetsmæssige krav. Høsten er (selvfølgelig) med håndkraft og der foregår en hård udvælgelse af de enkelte druer. Gæringen foregår på gamle, men temperaturstyret cementtanke, i 20-24 dage. Derefter hældes vinen på nye egefade i 20 måneder, hvorefter den klares med æggehvider og hældes ufiltreret på flaske.
Der fremstilles kun 3.000 kasser vin af Château Pétrus. Og det er betydeligt mindre end f.eks. de 5 Premier Crus Classes slotte fra Medoc. Château Latour f.eks. fremstiller 220.000 flasker af førstevinen. Den begrænsede mængde og den høje kvalitet fra år til år - Château Pétrus er som regel også rigtig god i såkaldte mindre årgange - gør at prisen på Château Pétrus er voldsom høj og blandt de højeste i verden. Det er stort set umuligt at købe Château Pétrus i normal handel, hvor den hurtigt bliver støvsuget. Men den handles ofte på auktion, hvor man så kan købe den - hvis man har råd. Nedenstående er nogle af de priser Château Pétrus har opnået på VinAuktion:
Alle priser er DKK pr. flaske
1971: 4.100
1974: 1.800
1981: 2.200
1986: 2.600
1988: 3.900
1990: 6.900
1992: 2.500
1993: 2.200
1995: 5.250
1996: 3.100
1998: 7.000
J.-P. Moueix fremstiller i øvrigt også den næsten lige så gode Chàteau Trotanoy fra Pomerol, som prismæssigt er lettere tilgængelig. Vinene importeres i Danmark af Johs. M. Klein.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Château - chateau
Næste: Château-Chalon
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.482 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Moscatel
• Cairanne
• Orvieto
• Château-Chalon
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Fitness
Fizz
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hans Peter Agathon Jensen
Jeg har prøvet at kontakte SaltumBryggeri på tlf nr 98885800 ,men der kom en hylende tone . Hvilket tlf nr er så det rigtige at...
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Ja, de var gode
Ja, de var dårlige
Nej, men jeg prøver nu
Nej, jeg vil ikke kvizze
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...