Logo

Chardonnay

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Verdens mest kendte hvidvinsdrue. Se vores afsnit om druetyper.
Hvis Cabernet Sauvignon er kongen over alle røde druer, må Chardonnay siges at være det for de hvide, for den giver konstant fremragende, rige og komplekse hvide vine. Det er en meget alsidig drue, som dyrkes med gode resultater i store dele af verden. I Bourgogne anvendes den til fortræffelige hvide vine som Montrachet, Meursault og Pouilly-Fuissé og selvfølgelig Chablis. I Champagne anvendes den til Blanc de Blancs. I Australien, New Zealand og USA laver de ligeledes glimrende Chardonnay-vine.
Når den er god giver Chardonnay fede, rige og intense vine med smag af en lang palette af frugter. Den kan med fordel lagres på egefade. Da Chardonnay også er relativ nem at dyrke og giver et stort udbytte findes der mange Chardonnay vine på markedet - også nogle der ikke nødvendigvis er særlig spændende, så pas på!

 

Meget populær hvidvinsdrue med klassisk tilhørsforhold til Bourgogne i Frankrig. Dyrkes nu i mange andre lande. Har en karakteristisk "fedme", mest markant i de oversøiske lande, mindst i det nordligste Bourgogne.

 

Kilde: Vinsiderne.dk og andre

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.464 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her