Logo

Condrieu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lille hvidvinsområde syd for Lyon i det nordlige Rhône. Her fremstilles udelukkende vine på Viognier-druen.

Condrieu er nok en af verdens mest ukendte hvidvine. For 10 år siden var det kun insidere og vinfreaks, der vidste hvad en Condrieu var. Siden er det gået fremad men det er stadig en af de mere sjældnere hvidvine. Condrieu appellationen og byen Condrieu ligger helt mod nord i det nordlige Rhône. Det er kun Côte Rôtie, der ligger nordligere. Her har været dyrket vin i mange hundrede år. Fortællinger går på, at grækerne plantede vin her 300-400 år før vores tidsregning og at Viognier, som Condrieu laves på, var blandt disse druer.
Der dyrkes vin på 90 ha med en årlig produktion på ca. 2.000 hl. Det svarer til ca. 250.000 flasker vin - ikke nogen stor produktion. Vinmarkerne ligger på granitholdige skrænter ned mod Rhône-floden - de er dog ikke så stejle som andre steder i det nordlige Rhône. De bedste vine kommer fra de skrænter, der hælder mod syd og sydøst.
Den eneste tilladte druetype i Condrieu er Viognier. Den er meget vanskelig at dyrke - ikke mindst på de stejle skrænter. Vinene har en meget speciel duft og smag - det er nok en "elske eller hade" vin. Den er ekstremt parfumeret, gylden, fed og med en meget eksotisk smag. I de gode år er der ikke megen syre i vinen og det gør, at den skal drikkes ung - 2-3 år gammel. I knap så gode år er der mere syre og så kan vinen gemmes lidt længere. Det er dog ikke altid den bliver bedre af det. Vinen kan drikkes alene eller sammen med gode fiskeretter og fois gras.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her