Logo

Cornas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kraftig og mørk rødvin fra det nordlige Rhône syd for Hermitage. Vinen fremstilles udelukkende på Syrah. Kan typisk ligge 5-15 år.

Cornas er et meget lille vinområde ikke så langt fra byen Valence. Imod alle odds eksisterer området stadig på trods af udvidelsen af Valence by og de besværlige forhold vinen dyrkes under. Den gode vin kommer nemlig fra stejle skråninger på vestsiden af Rhône-floden. Desværre er der plantet nye vinmarker på det flade land og vine herfra er medvirkende til at Cornas’ ry og rygte svinger lidt. Det er nemlig kun vinene fra skråningerne, der er rigtig gode.
Cornas vine er kun røde og kun druen Syrah må anvendes. Solen bager kraftigere her end andre steder i det nordlige Rhône og giver en næsten "brændt" vin. Navnet Cornas stammer fra keltisk og skulle netop betyde brændt.
Det er en rigtig herrevin og det er helt sikkert ikke alle, der vil finde den attraktiv. Den har en næsten sort farve og en massiv og aggressiv smag af peber og læder. Den kræver tid, før den bør drikkes. Vent 5-10 år med at åbne en Cornas. Til gengæld skal den helst drikkes inden den er 15 år og er således ikke så holdbar som Hermitage eller Côte Rôtie.
Vinene bliver sjældent filtreret i Cornas, så en 5-10 årig Cornas vil have en masse bundfald og kræver en dekantering. Drik den til en kraftig ret eller til en god cigar.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her