Logo

Gæring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kaldes også for fermentation. Beskriver den proces i vinfremstillingen, hvor sukkeret i druerne bliver omdannet til alkohol og kuldioxid. Gæringen er i dag en nøje kontrolleret proces og det er sjældent nok at anvende de gærceller, der findes i druerne, hvorfor der tilsættes gærkulturer.
Alt efter hvilken vin, man ønsker, kan gæringen vare fra 24-48 timer og helt op til flere uger. Gæringen kan stoppes ved at hæve temperaturen (over 30 grader) eller ved at tilsætte svovl. Får gæringen lov til at fortsætte uhindret, stopper den af sig selv, når sukkeret er opbrugt eller når alkoholprocenten er nået op omkring 15, hvor gærcellerne dør.
Se: vinproduktion.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her