Logo

Hver drink skal være en nydelse for sig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hver drink skal være en nydelse for sig


Vil du have sjove og festlige drinks, så prøv drikkeABC.dk - Her er det store udvalg af spændende drinks og cocktails -  Drinks er bare bedre her - langt bedre

#

Øvelse gør mester, det gælder også blanding af drinks. Inden længe vil du være dus med grundreglerne og så at sige ryste dine drinks ud af ærmerne som en professionel bartender. Her har vi fået stikordet:

 

Omrystning. Omrystning betyder altid, at drinken laves i en shaker.
Det er hovedsagelig drinks, som indeholder ingredienser, der er svære at blande, såsom likør, sirup, fløde, mælk, tyktflydende saft og æg.
Champagne, mousserende vin og kulsyreholdige ingredienser må principielt ikke kommes i shakeren, men hældes i senere.

Der rystes hurtigt og kraftigt (10 til 20 sekunder) med vandrette bevægelser væk fra kroppen.

Hold låget fast med en finger for en sikkerheds skyld.

Drinken bliver ikke blot blandet godt, når den rystes, men køles også godt, uden at den fortyndes.

Og hermed har vi fået det næste stikord - isen.

 

Isen. Jo større, jo mere glasklare og friske og jo mere tørre isterningerne er, desto bedre smager drinken.

Kom fem til seks isterninger i shakeren, når du kun laver en drink.

Færre ved flere drinks. De ikke-alkoholiske ingredienser kommes først på isen, spiritussen tilsættes til sidst.


Hver drink skal være en nydelse for sig 

Når drinken er rystet, hældes den gennem en barsi (strainer).

Den overskydende is i shakeren må ikke bruges igen!

Fyld ikke glassene til randen på en gang, men med »følelse« - for smagens og udseendets skyld


Hver drink skal være en nydelse for sig 


Røreglasset. I røreglasset blandes fortrinsvis drinks med tyndtflydende ingredienser - på meget is.

Rør forsigtigt med en langskaftet barske eller en såkaldt stirrer, indtil glasset er dugget.

Herefter hældes drinken, ligesom ved omrystning, gennem en barsi i glasset.

Køles eventuelt først i køleskabet eller fryseren afhængig af drinktype!

Mixede drinks lavet i røreglas forbliver klare i modsætning til rystede drinks.

Drinks lavet direkte i serveringsglasset. som fx en Collins, er den tredje blandingsmetode.

Ingredienserne kommes på isterninger i tumbler eller longdrinkglas og omrøres kort.


Hver drink skal være en nydelse for sig 


Hver drink skal være en nydelse for sig 

Frem for alt de caribiske drinks, der fortrinsvis laves med rom, og de såkaldte fancy (fantasi) drinks blandes ofte med knust is (crushed ice). Hvis du ikke har en isknuser, kan du fremstille knust is ved at komme isterningerne i et rent viskestykke og knuse dem med en kagerulle eller banke dem med en kødhammer. Da knust is smelter hurtigere end isterninger, fremstilles den lige før brugen og kommes i glasset i sidste øjeblik.
Blandingsteknikken betyder meget for en vellykket drink, men kvaliteten af ingredienserne betyder endnu mere.

Brug så vidt muligt friskpresset citrussaft. Vær forsigtig ved brugen af ingredienser med intensiv aroma som fx angostura, likør, sirup og bitter Allerede en dråbe for meget kan forvanske drinkens smag. Stol derfor hellere på måleglasset end på dit øjemål.

Mængderne angivet i opskrifterne gælder for en drink, såfremt der ikke er angivet andet. Grænserne er flydende - uanset om det drejer sig om cocktails eller longdrinks. En cocktail består i reglen af 5 cl væske, en longdrink af 10-15 cl. Desuden er indholdet af en bar- og teske (0,5 cl) identisk, en sjat er omtrent 1 cl og et dash er et stænk. Fem stænk svarer til indholdet af en bar- og teske.

Når du har stillet alle nødvendige ingredienser parat til de valgte drinks, glassene stråler i al deres glans, og du ikke har ignoreret grund reglerne for blanding af drinks, kan du være sikker på, at hver eneste drink vil være en nydelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her