Logo

Mondavi, Robert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En af de mest betydningsfulde personer i den amerikanske vinindustri og grundlægger af det berømte firma af samme navn. Firmaet producerer vin i Californien og har hovedsæde i Napa Valley. Ejer sammen med Château Mouton-Rothschild en af de bedste vingårde i Californien, Opus One.
Californien
Selvom der også dyrkes vin andre steder i USA er Californien så absolut det største og mest kendte vinområde. Faktisk producerer Californien mere vin end Bordeaux og nogle af verdens største vinfirmaer ligger her. Druerne der dyrkes er stort set de samme som i Europa og da vinifikationsteknikken er helt i top og klimaet er meget stabilt, fremstilles der her fremragende vine. Stilen er mere lagt på varietal-vine, d.v.s. vine fremstillet på først og fremmest én drue og de fleste vine kan typisk drikkes tidligere end f.eks. vine fra Bordeaux. De bedste vine fremstilles kun i meget begrænset mængde (såkaldte kultvine) og til ekstreme priser. Mange af disse er svære at skaffe i Danmark.
Et af de kendteste firmaer er nok Robert Mondavi, der på mange måder har været med til at placere californisk vin på kortet – både i USA og i resten af verden. Bl.a. indgik Mondavi et samarbejde om at fremstille den første “verdensvin” fra Californien sammen med Mouton Rothschild fra Bordeaux. Vinen kaldes Opus One og er stadig en af de bedste fra området.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?
Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?

Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken øl er den bedste?
Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du bedst om?
Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os