Logo

Pernand Vergelesses

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Naboby til Aloxe-Corton i Bourgogne med fremragende vine som Corton, Corton-Charlemagne og Aloxe-Corton.
Aloxe-Corton:
Et af de bedste områder for rødvin i Côtes de Beaune i Bourgogne. De bedste af vinene hedder normalt kun Corton på etiketten – eventuelt efterfulgt af en bestemt Grand Cru betegnelse.
Bourgogne:
Vinområdet Bourgogne ligger i det østlige Frankrig mellem Dijon i nord og Lyon i syd. Ca. midt i området ligger hovedbyen Beaune. Chablis hører også med til Bourgogne og ligger lidt nordvestligt for Dijon.
Côte d’Or, hvor der fremstilles de bedste vine i Bourgogne, starter lige syd for Dijon. Det første del hedder Côte de Nuits og her findes de kendteste og dyreste vine i Bourgogne. Her ligger bl.a. kommunerne Gevrey-Chambertin, Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Vougeot og Vosne-Romaneé.
Omkring Beaune starter den sydlige del af Côte d’Or, nemlig Côte de Beaune. Her findes bl.a. Pommard, Volnay, Montrachet, Puligny-Montrachet og den sydligste by Santenay.
Syd for Cöte d’Or begynder Côte Chalonnaise og senere de store områder Mâcon og Beaujolais.
Bourgogne ligger nordligt og kvaliteten kan derfor svinge meget fra år til år på grund af klimaet. Endvidere er de enkelte kommuner og parceller i Bourgogne meget små og det gør, at de rigtig gode vine kun fremstilles i begrænset mængde og prisen derfor ofte er meget (for) høj.
I Appellation Bourgogne må der kun fremstilles røde vine på Pinot Noir og hvide vine på Chardonnay. De fineste vine kaldes Grand Cru og skal komme fra nogle helt bestemte marker. Næstfinest er Premier Cru der ligeledes er “markbestemt”.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?
Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?

Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken øl er den bedste?
Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du bedst om?
Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os