Logo

Pynt dine glas - øjnene drikker med

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pynt dine glas - øjnene drikker med


Vil du have sjove og festlige drinks, så prøv drikkeABC.dk - Her er det store udvalg af spændende drinks og cocktails -  Drinks er bare bedre her - langt bedre

#

 

Man behøver ikke at være kunstner for få en drink til ikke blot at være en fryd for ganen, men også for øjet. Brug din fantasi og tilpas pynten efter longdrinkens ingredienser.


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Crusta er ikke blot meget dekorativ, men også såre simpel at lave:

Randen af glasset gnides med et stykke citron eller dyppes direkte i citronsaft.

Dyppes herefter i sukker. Randen holder længere, hvis glasset stilles i køleskabet nogle minutter.

 

Man kan også bruge æggehvide, enhver anden form for frugtsaft og sirup i stedet for citronsaft.

Brug fx Grenadine hvis en rød rand matcher med drinken.

Eller dyp den fugtede glaskant enten i malede eller hakkede hassel- nødder eller mandler.

Kokosranden er en interessant variant. Dyp randen af glasset i kokossirup eller kokoslikør og derefter i kokosmel.

 

Pynterand til kaffe- og chokoladedrinks Den fugtede glasrand dyppes enten i puddersukker, pulverkaffe eller kakaopulver. Børn vil være begejstrede for at få serveret en drink med en rand af kulørt krymmel.

Saltranden til kraftige drinks er lige så nem at lave som sukkerranden.
Glassets rand fugtes ligeledes med citronsaft og dyppes herefter i normalt køkkensalt eller sellerisalt.

 

Citrusfrugter er en af de populæreste former for dekoration til cocktails og longdrinks. Hertil bør udelukkende bruges ubehandlede citroner, appelsiner, grape- og limefrugter (vestindiske limefrugter er mere aromatiske).

Bør altid børstes grundigt under rindende vand og tørres af.


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Du kan lave en dekorativ citrusspiral ved at holde kniven tæt til overfladen (oven over den hvide indvendige hinde) og udskære regelmæssige strimler hele vejen rundt. Helt smalle strimler kan knyttes dekorativt.


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Citrusfrugter på spid:

Du kan også dekorere citrusskiver, der kommes i selve drinken eller anbringes på glassets kant:

Rids flere smalle strimler i skallen med en kniv, før frugten skæres i skiver.

Drejede citrusskiver stukket på spid har en fin effekt Kan evt kombineres med cocktailbær.

(husk at det hedder spid og ikke spyd: Spyd er et våben eller en sportsrekvisit)

 

Tropiske frugter som den stjerneformede carambola (kaldes derfor også stjernefrugt), kumquat (denne dværgappelsin spises med skal), physalis (ananaskirsebær) samt papaja, ananas, kiwi, melon og banan - sat på spid eller anbragt på glassets rand - gør hver eneste drink til en fryd for øjet. Og de sursøde Iychees eller litchier ikke at forglemme, der oprindeligt stammer fra Kina.

Men også vore hjemlige frugter såsom jordbær, kirsebær, ferskner, æbler og druer er meget dekorative og egner sig fortræffeligt som pynt Skrællede bananer og æbler skal straks dryppes med citronsaft for at undgå misfarvning.

Det er meget vigtigt, at der udelukkende bruges friske, modne frugter uden pletter. Udfør følgende test, før du køber en honningmelon, da farven ikke siger noget om modenheden. Tryk let på siden der ligger over for stilken. Hvis den giver efter, er frugten moden.

Modne ananas kan man kende på deres intensive duft især ved stilken. Bladene er desuden også meget dekorative. Ananas bør dog ikke anvendes sammen med mælkeprodukter. Der opstår en bitter smag.

 

Spid kommet i glasset eller lagt over randen byder på utallige variationsmuligheder Små stykker melon og melonkugler, kirsebær og jordbær, appelsin- og citronskiver med kirsebær, kirsebær og små stykker ananas, grapefrugt-, banan- og limeskiver, ananas-, kiwi- og papajaskiver, kirsebær, papaja- og stjernefrugtskiver, kirsebær, fersken- og kiwiskiver etc.


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Dekorativ supplering af den mixede drinks indhold.

Små stykker frugt og aromatiske blade

 

Spid med kun en frugtsort er også meget dekorative fx lyse og mørke druer, bananskiver, kirsebær og melonkugler. Du kan også bruge tandstikkere i stedet for spid


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Citronmelisse giver ikke blot drinken et friskt udseende, men også en frisk aroma. Du kan sagtens dyrke citronmelisse i vindueskarmen, hvis du ikke har en have eller altan. Købes afskåren frisk citronmelisse skal
stilkene straks sættes i vand. Melisse kan også nedfryses: Den skylles, duppes let. til den er tør, kommes i en fryse pose og lægges i fryseren.

Mynte er også meget populær på grund af dens intensive aroma. Desuden har den en fin dekorativ virkning. Den er nem at dyrke i haven og på altanen. Med lidt held kan den også dyrkes i vindueskarmen. Aromaen er mest intensiv lige før blomstringen i juli/august.

Isterninger bliver til en farveglad dekoration, hvis du nedfryser saft og sirup hver for sig eller blandet med kulsyrefattigt mineral- eller kurvand. Læg små udstiksforme (hjerter, stjerner etc. i i isterningebakken, hvis du synes, at kvadratiske isterninger er for kedelige. Hold bakken under rindende vand lige før serveringen.

Du kan også bruge bakker til iskugler og fryseposer.

Overrask dine gæster med »fancy ice-cubes«. Det eneste du har brug for, er fejlfrie frugter såsom jordbær, kirsebær, hindbær, ribs, solbær, vindruer eller små stykker citrusfrugter: Frugterne fordeles i isterningebakken, der fyldes op med mineralvand. Du kan også udmærket nedfryse citronmelisse, mynte og oliven i isterninger.

Frugtterningerne er klare til brug efter få timers forløb.

Hvis du hellere vil bruge den frosne frugt alene, holdes isterningebakken under rindende vand, til isen omkring frugten har løsnet sig. Frugterne kommes enkeltvis i den passende drink.
»Fancy ice-cubes« med endnu mere farve og smag til frugtige sommerdrinks: Grenadine-, skovmærke- og passionsfrugtsirup blandes med kold te og mineralvand, fyldes i forskellige isterningebakker, kirsebær med stilk, små melissegrene og citronstykker kommes i og fyldes op med mineralvand.


Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Isstykker· Frugt- og stjerneformet frosset frugtsaft, frugt nedfrosset i terninger


Pynt dine glas - øjnene drikker med

Udhulet grapefrugt pyntet med et frugtspid og melisseblade

 

Pynt dine glas - øjnene drikker med 

Sugerør i forskellige farver og former har den fordel, at gæsterne ikke af vanvare kommer til at drikke af naboens glas. Du kan også undgå forvekslinger ved hjælp af fantasifulde rørepinde og spændende dekorationer, der anbringes på glassets rand. Små og store gæster glæder sig over disse souvenirs til minde om en dejlig eftermiddag og aften.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her