Logo

Remuage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et udtryk, der beskriver den proces, hvor en remueur drejer champagneflaskerne for at bundfaldet skal samle sig i flaskehalsen.
 
Se Méthode Champenoise
En metode, hvor de stille vine fra Champagne, gøres mousserende (metoden anvendes dog også mange andre steder). Vinen i flaskerne tilsættes en nøje afmålt dosis sukker og gær og gærer på flaske i nogle måneder. Kulsyren fra gæringen opløses i vinen.
Under gæringen danner der sig bundfald og ved at anbringe flaskerne i nogle særlige reoler (pûpitres) og dreje flaskerne med jævne mellemrum samles bundfaldet i flaskehalsen. En flaskedrejer kaldes en remueur.
Når bundfaldet skal fjernes fryses indholdet i flaskehalsen, flasken åbnes og isklumpen med bundfaldes skydes ud. Dette kaldes dégorgement.
Derefter fyldes flasken med en dosage – en sukkeropløsning, der tilpasses alt efter hvor tør eller sød vinen skal være.
Champagne lagres i mindst tre år inden de frigives til salg.

Remuage:

Navnet på den jævn­lige lette omrysten og flytning af champagne- flaskerne i de skrå pupitre. En dygtig »remueur« kan klare 20­-30.000 flasker dagligt, men de mo­derne gyropalettes gør det betyde­ligt hurtigere og letter automa­tisk.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her