Logo

Rhône

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stort og vigtigt fransk vinområde langs Rhône-floden. Starter i nord lidt syd for Lyon og slutter ved Avignon i syd. Her ligger kendte distrikter som Hermitage, Cornas og Côte Rôtie i nord og Châteauneuf-du-Pape og Gigondas i syd. De mere jævne men som regel rigtig gode hverdagsvine betegnes som Côtes du Rhône eller Côtes du Rhône Villages (bedre).
 
Hermitage:
Det måske bedste vinområde i det nordlige Rhône. De røde vine fremstilles på Syrah og er meget mørke og kraftige og langtlevende. Også de hvide har god fylde. De fremstilles på Marsanne og Rousanne og kan også være meget holdbare.
 
Cornas:
Kraftig og mørk rødvin fra det nordlige Rhône syd for Hermitage. Vinen fremstilles udelukkende på Syrah. Kan typisk ligge 5-15 år.

Côte Rôtie:
Betyder den "stegte skråning". Er et fremragende vindistrikt i det nordlige Rhône, hvor der fremstilles en rigtig "herrerødvin" af Syrah-druen. Vinen kan (og skal) gemmes en del år, inden den drikkes.

Châteauneuf-du-Pape:
Det bedste vinområde i den sydlige del af Rhône-området. Opkaldt efter ruinerne af pavernes sommerresidens (Chateauneuf-du-Pape = Pavernes nye slot). De bedste producenter fremstiller fremragende vine på op til 13 forskellige druer. Det er dog Grenache, Syrah og Mourvedre, der dominerer. De bedste vine er mørke og kraftige og har en lang holdbarhed.
Der fremstilles også i mindre grad ganske udmærkede hvide vine.
 
Gigondas:
Vinområde i det sydlige Rhône i Frankrig. Har sin egen Appellation Contrôlée. Vinene er typisk Grenache og/eller Syrah domineret og er kraftige og velsmagende. Sammen med Châteauneuf-de-Pape er det det bedste område i det sydlige Rhône, men i modsætning til Chateauneuf-du-Pape kan vinene i Gigondas stadig fås til en fornuftig pris.

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?