Logo

Sangiovese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den dominerende drue i Toscana. Sangiovese (rød) er rygraden i mange italienske rødvine fra Chianti og Brunello di Montalcino og i flere "Super-Toscanere" fra samme område. Sangiovese er kendetegnet ved en smidig struktur, stor krop med krydderi, hindbær, kirsebær og lidt anis. Når den bliver blandet med Cabernet Sauvignon i nogle af "Super-Toscanerne", giver det en blødere struktur og løser tanninen op til et fremragende resultat.

Vigtigste rødvinsdrue i den midtitalienske region Toscana, hvor den er basis i alt fra simpel Chianti til regionens største vine. Kaldes noget forskelligt forskellige steder: Sangioveto, Prugnolo, Brunello og Morellino. Vokser også andre steder i Italien, men ses sjældent i andre lande.

 

Kilde: Vinsiderne.dk og andre


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her