Du er her:
Forside
> Ungarn
Ungarn
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver mad
Ungarn er nok det af de tidligere østeuropæiske lande, der har de største vinmæssige muligheder og som også har haft de største fremskridt siden 1989/90. Under kommunismen var det først og fremmest mængden og ensformigheden, der var i højsædet. Nu har kvaliteten atter fået en renæssance. Endvidere har Ungarn også store vinmæssige traditioner ikke mindst indenfor dessertvinen Tokaj.
Ungarn har et hav af lokale druer, som igen er på vej frem; Furmint, Ezerjó, Mezefehér, Hárslevelü, Kardarka, Léanyka og Kékfrankos. Alle giver spændende, tørre, krydrede og fyldige vine. Der dyrkes dog også de internationale druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.
Den mest berømte ungarske vin er dog Tokaj, som er blevet produceret i mere end 200 år. Den produceres i Eger og har optimale vilkår for "ædel råddenskab" ved Bodrog-floden. Vinmosten er ekstrem sød og har svært ved selv at gære til mere end nogle få procent alkohol. Derfor tilsættes den tør basisvin. Alt efter sødme (og kvalitet) tildeles den færdige Tokaj 3 til 7 "puttonyos", hvor 7 er den sødeste og bedste vin.
Det er nok især Tokaj-vinen der skal bringe Ungarn tilbage igen på vinkortet. Og der har da også været mange udenlandske investeringer i netop Tokaj. En af de mere kendte er Royal Tokaji Company, som bl.a. har den engelske vinskribent Hugh Johnson og danskeren Peter Vinding som investorer.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Umbrien
Næste: USA
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
2
stemmer)
Siden er blevet set 2.363 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Alavesa
• Krydret
• Astringerende
• Maduro
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Fitness
Fizz
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
Carsten Lund
Men hvor er det trist at efter Normændene har købt produktionen, at de har formastet sig til at ændre opskriften hen ad vejen til...
Lars Pedersen
Xmas er fra Thor Randers udkom første gang 1968
Anthony
For min første månedsløn som 17-årig (i 1988), købte jeg denne flaske og fejrede lønseddelen med min far og en ven. Dengang hed...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Kinesisk
Pizza
Kebab
Sushi
Kylling og Burger
Jeg laver det selv
Andet
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...