Logo

Ungarn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ungarn er nok det af de tidligere østeuropæiske lande, der har de største vinmæssige muligheder og som også har haft de største fremskridt siden 1989/90. Under kommunismen var det først og fremmest mængden og ensformigheden, der var i højsædet. Nu har kvaliteten atter fået en renæssance. Endvidere har Ungarn også store vinmæssige traditioner – ikke mindst indenfor dessertvinen Tokaj.
Ungarn har et hav af lokale druer, som igen er på vej frem; Furmint, Ezerjó, Mezefehér, Hárslevelü, Kardarka, Léanyka og Kékfrankos. Alle giver spændende, tørre, krydrede og fyldige vine. Der dyrkes dog også de internationale druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.
Den mest berømte ungarske vin er dog Tokaj, som er blevet produceret i mere end 200 år. Den produceres i Eger og har optimale vilkår for "ædel råddenskab" ved Bodrog-floden. Vinmosten er ekstrem sød og har svært ved selv at gære til mere end nogle få procent alkohol. Derfor tilsættes den tør basisvin. Alt efter sødme (og kvalitet) tildeles den færdige Tokaj 3 til 7 "puttonyos", hvor 7 er den sødeste og bedste vin.
Det er nok især Tokaj-vinen der skal bringe Ungarn tilbage igen på vinkortet. Og der har da også været mange udenlandske investeringer i netop Tokaj. En af de mere kendte er Royal Tokaji Company, som bl.a. har den engelske vinskribent Hugh Johnson og danskeren Peter Vinding som investorer. 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.813 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Effektiv reklame - klik her