Logo

Vacqueyras

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vacqueyras


Vinområde i det sydlige Rhône med egen appallation ligesom Gigondas og Châteauneuf-du-Pape. Vinene er Grenache-domineret og fyldige, men er ofte noget billigere end de mere kendte naboer.

 

Vacqueyras er den kommune, der senest har fået egen appellation i det sydlige Rhône. Det skete i 1990 og efterlod mange af de andre gode Côtes du Rhône Villages kommuner som Cairanne eller Rasteau undrende tilbage. De kunne sikkert også godt have fortjent æren.
Over 50% af produktionen fra Vacqueyras kommer fra kooperativet, der hævder at de har 130 af 160 vinbønder som medlemmer. De sidste 30 dyrker og fremstiller deres egne vine. Vacqeyras er kun et par kilometer fra Gigondas og vinene minder da også om hinanden, selvom Vacqueyras-vinene generelt er mere robuste og "rå".
Grenache-druen er dominerende, men der plantes mere og mere Syrah og Mourvedre – det sker på bekostning af de "gamle" druer Cinsault og Carignan, der er ved at forsvinde. Stort set al vin er rød, men der fremstilles dog også lidt rosé og hvidvin.
I Vacqueyras produceres der god vin, men ingen af vinene er endnu kommet på niveau med det bedste fra naboerne Gigondas eller Chateauneuf-du-Pape. Det er priserne så heller ikke. Og man kan få en god flaske Vacqeuyras til omkring 65-85 kr., hvilket som regel er et godt køb.

 
Appellation ved by med samme navn i den sydlige Rhônedal. Nabo til appellationen og byen Gigondas. Befinder sig i princippet niveaumæssigt over Côtes du Rhône Villages, på samme niveau som Gigondas (der dog i praksis almindeligvis er bedre) og under Châteauneuf-du-Pape.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.929 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her