Logo

Arnes julegløgg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 flaske rødvin (tag ikke den bedste du har)
2 dl. julebryg
1 1/2 dl. portvin
1/2 dl. whisky
4 stk. appelsinskiver
2 stk. citronskiver
50 g. brun farin
4 stk. hele kardemomme
1 stk. hel ingefær
1 hel kanel
10 hele nelliker
100 g. rosiner
50 g. mandler

Rødvinen hældes op i en gryde, tilsæt nu, julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge; på en sådan måde, at det der kommes i, kun lige kan anes, men ikke dominerer smagen, (derfor vil angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk). Gryden sættes over svag varme, varmes op lige til under kogepunktet ( må ikke koge ). Imens gløggen varmer, hakkes de smuttede mandler groft; de kommes i sammen med rosinerne ( de forholdsvis mange rosiner i denne opskrift; er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for en større mængde farin). Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl. vand ( må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først ). De koger i 3-5 min; hældes gennem en sigte ned i gløggen, kommes tilbage i den lille gryde hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl. vand, (vent! med, at komme anden kogning i før til sidst). Kom nu citron og appelsinskiver i inden der smages til med farin og det sidste afkog af krydderierne.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gulerødder og broccoliGodt med magnesium og betakarotin, som vil give nyt liv til en træt krop
• Hvid Sangria (6 glas)isterninger ½ citron i skiver 50 g grønne vindruer 5 cl. Cointreau 1 fl. tør eller halvtør...
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?






Afstemning
Hvilken øl er den bedste?






Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?



Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Fortæl dine venner om os