Logo

Kir Español

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kir Español
Brug en god Cava, men drinken kan nar­turligvis også laves på Cremant eller Cham­pagne.

1 flaske god Cava, fx 97 Agusti Torello, Gran Reserva
200 g æggehvider.
1 1/2 dl sol­bærsirup (Creme de cassis)
1 1/2 dl sukker­lage (1 1/2 dl vand kogt op med 1 spsk. rørsukker)
Barudstyr: 1 sifon med 2 gaspatroner

Den kolde sukkerlage blandes med solbærlikør og æggehvider.
Hæld massen på sifon og luk godt.
Tilsæt 2 gange gaspatroner.
Gassen pumper luft i massen, så den bliver cremet og silkeblød.
En stor gryde vand sættes i kog, og sifonen kommes i gryden, så vandet dækker den halvt.
Tag gryden fra varmen, og lad sifonen stå og trække varme ca. 15 minutter.
Når sifonen har trukket færdig, rystes den godt igennem. 
Champagneglas fyldes 3/4 op med Cava og "toppes" op med si­fonen. 
Dette gøres lettest ved først at sprøjte noget solbærmasse ud i en skål og derefter ske solbærmassen op i glasset.
 
Info: Sifon er en trykluftsflaske (eller alu-beholder), der er blevet ret moderne (igen) i de sene­re år. Den kan bruges til mange forskellige ting. og der følger som regel et opskriftshæfte med ved køb.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.442 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her