#
2 cl vodka
6 cl ginger ale (kan varieres fra 2 cl til 8 cl.)
2 cl lime saft
1-2 stænk Angostura bitter
*
Mix ingredienserne sammen og server "On the rocks";
skænket over isterninger i et krus.
Pynt med en limebåd.
EN KLASSISK COCKTAIL
Historie
Tilbage i 1940'erne var vodka en meget upopulær spiritus i
USA, og man jokede åbenbart med at vodka var ukrainsk og forfærdelig. Det
skræmte dog ikke John Martin som opkøbte de amerikanske rettigheder til mærket
Smirnoff i 1939. Han fandt dog hurtigt ud af at det var umuligt at sælge det,
der var ingen som drak vodka.
En dyster aften sad John Martin på baren “Cock 'n' Bull” i Los Angeles og
jamrede til barejeren, Jack Morgan, over sin manglende evne til at sælge vodkaen.
Barejeren havde samme problem, men blot med ingefærøl, og sjovt nok havde en
hel 3. forretningsmand et problem med at komme af med kobberkrus.
Efter et par drinks og lidt opfindsomhed kom de frem til cocktailen Moscow Mule
--- en vodka og ingefærøl cocktail serveret i kobberkrus. Cocktailen blev
markedsført alt hvad de kunne og folk tog det til sig. Pludselig var vodka
blevet accepteret på den amerikanske cocktail scene.
Navnet på cocktailen er valgt rent tilfældigt. Moskva er formentlig valgt på grund
af associationen mellem vodka og Ukraine, men hvorfor muldyr er med vides ikke.
Nogle påstår at det er tilføjet fordi ingefærøllen giver et spark af smag.

Ud med Moscow Mule og ind med Kiew Mule eller ukraine Mule