Logo

Oldemors solbærrom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 1/2 kg. solbær
6 søde mandler
2 bitre mandler
4 kryddernelliker
2 l. rom
2 kg. kandis
1 l. vand
 
Solbærrene mases og kommes i henkogningsglas.
Mandlerne smuttes og hakkes fint og kommes i solbærrene sammen med
kryddernellikerne.
Rommen hældes over, og glassene lukkes som til henkogning.
Sådan står de 2-3 uger.
Så koges en sukkerlage af kandis og vand, den afsvales, og når den er helt kold, sigtes solbærrene gennem et klæde.
Saftspritten røres ud i sukkersiruppen.
Det fyldes hurtigt på rene flasker som proppes og lakkes og lagres.
Kvaset røres med 1 kg. sukker og stilles hen til brug i kager, desserter og konfekt i tæt lukket glas.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her