Du er her:
Forside
> Strand-malurt snaps
Strand-malurt snaps
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Seriphidium maritimum
Man høster planten i maj-september.
Put den i et glas med det samme og dæk den med vodka.
Lad den trække i 12-18 timer (!). Ellers bliver den alt for bitter.
Fortyndes før brug.
Snapsen har en meget bitter smag og en lys gulgrønlig farve.
Ved lagring bliver den mere gylden i farven og rund i smagen.
Tips:
Den kan gemmes men skifter karakter. Fra frisk i starten til rund. Den vedbliver med at være bitter.
Strand-malurt er tæt beslægtet med Have-malurt Artemisia absinthium, der kan fås i planteskoler. Sidstnævnte har en mildere smag. De indeholder begge den stærke og meget flygtige nervegift thujon, der var det aktive stof i Absinth, forløberen for Pernod. Navnet Malurt kommer af at man har brugt den mod dårligdomme.
Den langt mere almindelige Grå Bynke Artemisia vulgaris kan give en snaps hen i samme retning, men den kræver et par dages trækketid og bliver ikke lige så bitter. Mange kan ikke lide den, men det er en smagssag.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Stikkelsbærlikør
Næste: Timiansnaps
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
4,4
(
30
stemmer)
Siden er blevet set 14.743 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Havtornsnaps
• Rabarberlikør
• Hybensnaps
• Solbærbrændevin
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
11733
18-07-2017 22:44:49 Peter
Jeg lavede en snaps på strandmalurt i 2012. Den er fortrinlig til en god ost.
11592
18-03-2015 13:31:42 worp
Navnet kommer af møl-urt fordi man tidligere brugte al lægge friske kviste imellem uldtøjet for at holde møl væk. Ganske effektivt.
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
Carsten Lund
Men hvor er det trist at efter Normændene har købt produktionen, at de har formastet sig til at ændre opskriften hen ad vejen til...
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...