Du er her:
Forside
> Strand-malurt snaps
Strand-malurt snaps
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver mad
Seriphidium maritimum
Man høster planten i maj-september.
Put den i et glas med det samme og dæk den med vodka.
Lad den trække i 12-18 timer (!). Ellers bliver den alt for bitter.
Fortyndes før brug.
Snapsen har en meget bitter smag og en lys gulgrønlig farve.
Ved lagring bliver den mere gylden i farven og rund i smagen.
Tips:
Den kan gemmes men skifter karakter. Fra frisk i starten til rund. Den vedbliver med at være bitter.
Strand-malurt er tæt beslægtet med Have-malurt Artemisia absinthium, der kan fås i planteskoler. Sidstnævnte har en mildere smag. De indeholder begge den stærke og meget flygtige nervegift thujon, der var det aktive stof i Absinth, forløberen for Pernod. Navnet Malurt kommer af at man har brugt den mod dårligdomme.
Den langt mere almindelige Grå Bynke Artemisia vulgaris kan give en snaps hen i samme retning, men den kræver et par dages trækketid og bliver ikke lige så bitter. Mange kan ikke lide den, men det er en smagssag.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Stikkelsbærlikør
Næste: Timiansnaps
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
4,4
(
30
stemmer)
Siden er blevet set 13.949 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Æggelikør
• Klementinlikør
• Alfevin
• Kræge brændevin
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
11733
18-07-2017 22:44:49 Peter
Jeg lavede en snaps på strandmalurt i 2012. Den er fortrinlig til en god ost.
11592
18-03-2015 13:31:42 worp
Navnet kommer af møl-urt fordi man tidligere brugte al lægge friske kviste imellem uldtøjet for at holde møl væk. Ganske effektivt.
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Fitness
Fizz
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hans Peter Agathon Jensen
Jeg har prøvet at kontakte SaltumBryggeri på tlf nr 98885800 ,men der kom en hylende tone . Hvilket tlf nr er så det rigtige at...
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
2 eller flere gange om ugen
1 gang om ugen
1 gang om måneden
Aldrig
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...