Logo

Strand-malurt snaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Seriphidium maritimum
Man høster planten i maj-september.
Put den i et glas med det samme og dæk den med vodka.
Lad den trække i 12-18 timer (!). Ellers bliver den alt for bitter.
Fortyndes før brug.
Snapsen har en meget bitter smag og en lys gulgrønlig farve.
Ved lagring bliver den mere gylden i farven og rund i smagen.

Tips:
Den kan gemmes men skifter karakter. Fra frisk i starten til rund. Den vedbliver med at være bitter.
Strand-malurt er tæt beslægtet med Have-malurt Artemisia absinthium, der kan fås i planteskoler. Sidstnævnte har en mildere smag. De indeholder begge den stærke og meget flygtige nervegift thujon, der var det aktive stof i Absinth, forløberen for Pernod. Navnet Malurt kommer af at man har brugt den mod dårligdomme.
Den langt mere almindelige Grå Bynke Artemisia vulgaris kan give en snaps hen i samme retning, men den kræver et par dages trækketid og bliver ikke lige så bitter. Mange kan ikke lide den, men det er en smagssag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (30 stemmer)
Siden er blevet set 14.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1173318-07-2017 22:44:49 Peter
Jeg lavede en snaps på strandmalurt i 2012. Den er fortrinlig til en god ost.
1159218-03-2015 13:31:42 worp
Navnet kommer af møl-urt fordi man tidligere brugte al lægge friske kviste imellem uldtøjet for at holde møl væk. Ganske effektivt.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her