Logo

Barbeito Terrantez Madeira 1795

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barbeito Terrantez Madeira 1795

Oprindelse: Portugal, Madeira

Type: Tør hedvin, 21 % vol.

Drue: Terrantez

Pris over 1000

Drikkes: til 2025+

 

Tre årgange Barbeito madeira, inklusive Terrantez 1795.

Årgangsmadeira har mere udholdenhed end nogen anden vin. Denne vin er lavet i slutningen af det 18. årh. og er stadig i fuld vigør. Utroligt nok er der sta­dig nogle få flasker til salg. Dens historie går forud for etableringen af Barbeito, dets ejer, med 151 år og til­hørte oprindeligt familien Hinton. der raffinerede suk­kerrør på øen (og tillægges æren for at have indført fodbold i Portugal). Vinen overgik via den berømte madeiranske købmand og samler Oscar Acciaioly til Mario Vasconcellos Barbeito, der grundlagde sit eget handelshus i 1946. Vinen var dengang i glasballoner, men Barbeito hældte den på træ, før den blev tappet i 1970'erne.

Vinens knaphedsværdi er endnu større, fordi den er lavet på terrantez, den mest skattede af Madeiras druesorter. Den blev i det 18. årh. bragt til øen fra det portugisiske fastland, men den blev i midten af det 19. årh. næsten udslettet af tvillingeplagerne skim­mel og vinlus. I 1920'erne blev terrantez anset for væ­rende næsten uddød, men den har på det sidste haft et beskedent, men tilfældigt comeback. Terrantez kan producere betagende, overjordiske vine, som er aro­matiske og på en gang søde og stramme og med en evne til at modne smukt i tønde.

Barbeitos Terrantez 1795 lever bestemt op til sin re­klame. Den er rav-mahogni i farven med blide, røgede aromaer, der stadig er dejligt friske og søde af grøn te og jasmin med en antydning af lapsang. Den er sprød, halvtør med en gennemtrængende smag, forbløf­fende fylde og sammensætning, der følges af en man­gefacetteret slutning. RM

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her