Logo

Roberta Anselmi I Capitelli Veneto Passito Bianco 2001

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Italien, Veneto, Soave

Type: Sød hvidvin, 12,5 % vol.

Drue: Garganega

Pris: 200-500

Drikkes: til 2020+

 

Roberto Anselmi kom via motorsport til vin, og det er vel passende at sige, at han inden for de seneste år med fart som en Ferrari har ændret den fredelige Veneto-vinindustri. I 1980'erne overtog han familiens gård, der blev grundlagt af hans far i 1948. Selvom han er berettiget til to af Italiens DOC'er i Soave, hvor han laver tre tørre hvidvine og en recioto-dessertvin, mærker han dem »IGTVeneto«.

Hvorfor ikke bruge den lovlige klassifikation? An­selmi frygter, at hans omdømme vil påvirkes af, at Soave lige nu har et dårligt ry og ødelægges af kvaliteten på de store mængder væske uden smag, der kritikløst sendes på markedet.

Druerne fra I Capitelli-vinmarken, som den søde vin kommer fra, behandles efter klassisk appassimento metode. Dvs. de lægges ud på bambusmåtter efter høsten, så de gradvist lufttørres, og sukker, syre og smag tilsvarende forstærkes. Guyot-opbindingen, der ellers ikke er udbredt i Soave, reducerer drueudbyttet betydeligt og bidrager til koncentrationen. Gæring i fransk egetræ tilføjer yderligere krydret, velduftende karakter.

I Capitelli har en dyb, gylden farve som ung og ud­stråler toner af akaciehonning, kandiseret citron og ristede cashewnødder. I munden er den påfaldende pga. dens udsøgte balance af ferskenagtig sødme, lidt syre og en lille velanbragt stramhed. Denne kombi­nation skaber en stensikker gemmevin, og i den søde 2001-årgang indgår alle disse elementer i symbiotisk harmoni. Det er en himmelsk match, hvis den drikkes til italienske, cremede blåskimmeloste. SW

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Effektiv reklame - klik her