Logo

Carls Lager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Carlsberg Bryggerierne, Valby
Brygget for første gang:
Type: Pilsner - Dansk lagerøl
Alkohol: 4.3%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af: Carlsberg
Pris ca:

 

"Det rødbrune bryg, der har sin oprindelse i bayersk øl, har været brygget på Carlsberg siden midten af 1800-tallet Det er øl præget af malten, med smag, bitterhed og en tydelig letristet tone i duften. Smagen er lidt sødere end i danske pilsnere, fordi bryggets indhold af forgærbare sukkerstoffer ikke er gæret helt ud. Skiftede i 2003 navn fra Gamle Carlsberg til Carls Lager; øllet er det samme."
Det overvejende førsteindtryk af Carls Lager er en karamelsmag kombineret med en middel bitter maltaroma og en distinkt sødme. En ristet smag - der kan minde om kaffe- og smagsnuancer i retning af bark og blommer - er med til at karakterisere denne typiske lager øl.

 
Klar rødbrun, næsten maghonifarvet, der skyldes ristningen af malten ved høj temperatur. Let maltet, ristet med fine frugt- og karamelagtige toner. Lidt sødere, og med afdæmpet bitterhed i forhold til Carlsberg Pilsner. Ved højere temperatur er den krydret og sødlig. I eftersmagen matcher det maltede præg humlebitterheden flot.
Carls Lager er en mørk, undergæret bajersk øltype fremstillet på lagermalt. Brygget siden 1847 den første lagerøl i Danmark.
Øllen fungerer glimrende til det stærke asiatiske køkken og til de mere sødmefulde, mildt krydrede retter fra det nordafrikanske køkken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1143104-06-2011 10:15:16 allan
Gamle Carlsberg lager øl var min foretrukne i de unge dage. Jeg er glædelig overrasket over at erfare, at smagen er den samme, blot med en ny etiket.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her