Logo

Rodenbach Grand Cru

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Bryggeri: Brouwerij Palm / Rodenbach, Belgien
Brygget for første gang:
Type: Ale **
Alkohol: 6,0 %
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af: Carlsens Kvarter
Pris ca:

Højst usædvanlig øl fra det vestlige Belgien, hvor øllet brygges efter ældgamle traditioner. Øllet lagres i flere år på gigantiske trætønder, før det tappes som Grand Cru. Farven er flot rødlig kastanje, duften er direkte sur af frugt, viktualiekælder og eddike, og smagen er også syrlig/sur! Alligevel er den en bekendtskab værd, fordi maltens sødme balancerer spændende med syrligheden.

En stor famile, en stor øl. Rodenbach har rødder i en familietradition der daterer sig tilbage til 1714. Rodenbach familien har fostret berømte politikere, handlende, forfatter og poeter (inklusiv Goerges Rodenbach, forfatter af 'Bruges la Morte'), men også en generation af store, traditionelle bryggere. Nutildags er Rodenbach en af verdens mest unikke bryggerier, men mest af alt et brygger hvor en af de mest exceptionelle øl bliver produceret. En øl som adskiller sig ved sin forfriskende, frugtagtige smag og lyse røde farve. Resultatet er en blandet gæring, af overgær og bakteriel flora, efterfulgt af en 24 måneders modning i egetræstønder som vin, hvor organiske syrer konverteres til mere alkohol og frugtagtige bidrag.
Det er hvordan Rodenbach udvikler sin viljefaste karakter og typiske bløde syrlige smag, for hvilken den er kendt og elsket.
Den milde syrlige karakter gør Rodenbach til en rigtig tørstslukker. Ifølge den berømte ølkender Michael Jackson den mest forfriskende øl i verden.
Rodenbach Grand Cru har en blid syrlig smag, karakteriseret ved en frugtagtig og meget forfriskende eftersmag. Øllen har en alkoholstyrke på 6,0%.
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?


Afstemning
Hvilken øl er den bedste?


Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Smæk insektet!