Logo

Royal Stout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bryggeri: Ceres Bryggerierne, Århus / Royal Unibrew
Brygget for første gang:
Type: Stout
Alkohol: 7.7%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:  Bryggerigruppen
Pris ca:

 

Royal Stout hører til en af de ældste øltyper. Den kaldes sommetider for en "mildere porter". Denne gamle øltype er lavet med pilsnermalt, münchermalt og mørkristet farvemalt. Ved at holde igen på malten og anvende en portion råfrugt opnås den mildere smag.
Royal Stout er i øllets sværvægtsklasse, men Ceres gæren gør den mere "medgørlig" end øvrige "sorte" øl. Den har visse feminine karakteristika i form af mildhed og sødme.
Hvis en porter kan være letdrikkelig, så må det være denne. Den føles voldsom i munden og man mærker tydeligt de næsten 8% alkohol. Men både duften og eftersmagen er svag for så kraftig en øl, og smagen er ret sødlig, næsten hvidtøls-agtig.
Denne øl kan drikkes i langt flere sammenhænge end man umiddelbart tror. Prøv den bl.a. til dessert. Kan tåle at drikkes tempereret, og udvikles ved lagring.

 
Denne stout er klar og kaffesort med et tæt, café au lait-farvet skum, der har en lang holdbarhed. Smagen er mild og rund med søde nuancer af frugt, kaffe og chokolade og afrundes af en eftersmag med kort sødme og lang bitterhed.
Royal Stout er en af Royal Unibrews ældste øltyper. Den kaldes sommetider for en ”mildere porter” og er brygget med pilsner-, münchener- og mørkristet farvemalt. Ved at holde igen på malten og anvende en portion råfrugt (majs og glukose) opnås den milde smag. Stout øllet har 5 års holdbarhed, og smagen udvikler sig, så den bliver mildere og mere rund med tiden. Royal Stout kan drikkes i langt flere sammenhænge, end man umiddelbart tror. Prøv den for eksempel til dessert.

Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,9 (21 stemmer)
Siden er blevet set 1.576 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?


Afstemning
Hvilken øl er den bedste?


Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1145221-05-2014 12:24:06 Per Larsen
Jeg har en 2004, som jeg havde fejllæst til at holde 9 år (til 2013, men det var 'kun' til 2009. Kan den være ok at drikke nu? De øvrige, jeg har drukket i 2004,2005,2007 og 2011 var ok.
1145314-05-2010 16:22:33 Laur IE
Unken, fruktmjäkig smörja. Köp en Carnegie Porter i stället. Eller vilken annan porter/stout som helst.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!