Logo

Vermouth

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vermouth var oprindelig et lægemiddel, der senere gik over til at blive et nydelsesmiddel. Navnet stammer fra det tyske Wermut, som betyder mal­urt. I gamle dage blande­de man udtrækket af den­ne urt med vin og drak det mod mavebesvær, leverli­delser og galdesygdom­me.

Man bruger stadig malurt i vermouthfremstillingen, men herudover bruges der op til 40 andre aromastof­fer fra krydderurter, blom­ster, frugter, bark, rødder, frø og skaller, der tilsættes forskellige hvide vine.

Vermouth fås halvsød ­det er den brune - og hvid (både en sød og en tør).

Vermouth var oprindelig kun en aperitif-vin, men i dag er den også en yndet ingrediens i mange drinks. Italien og Frankrig frem­stiller de bedste ver­mouth-produkter, hvoraf de italienske sikkert er de mest kendte.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen dømmes skyldig i Minksagen?


Effektiv reklame - klik her