1 drink
#
4-5 isterninger
3 dråber Angostura-bitter
saften af ½ citron
6 cl brandy
1 tsk sukker-sirup (se nederst)
citronskiver til pynt
*
Hæld isterningerne i en shaker.
Tilsæt Angostura-bitter, citronsaft, brandy og
sukker-sirup og ryst, indtil shakeren dugger.
Si ned i et glas.
Pynt med citronskiver på en cocktailpind.
Server med sugerør.
Variant: Whisky Sour, der også er en klassiker,
laves ved at erstatte brandyen med Bourbon whisky.
Sukker-sirup
Sirup lavet på sukker kan erstatte sukker
i cocktails og give dem mere krop.
Den kan købes, men det er lige så nemt
at lave den selv:
Kom 3 spsk strøsukker og 4 spsk vand i
en lille kasserolle og rør over svag varme,
indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog og kog det uden at røre i 1-2 min.
Opbevares i en helt ren flaske i køleskabet
op til 2 måneder.