Logo

Grenache

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vigtigste rødvinsdrue i den sydlige Rhône-dal. Spiller også en væsentlig rolle i det øvrige Sydfrankrig, og kendes også fra Italien og Spanien (under navnet Garnacha).

Grenache (rød) er meget modstandsdygtig over for tørke og varme og giver en frugtagtig, krydret og halvfyldig vin med en behagelig garvesyre. Det er den anden mest plantede drue i verden og anvendes især i det sydlige Rhône i Frankrig og i Spanien. Den bliver brugt som én af druerne i Châteauneuf-du-Pape og alene i rosé-vine fra Tavel og Lirac. I Spanien, hvor man kalder druen for Garnacha, anvendes den især i Rioja og i det mindre kendte, men absolut kvalitetsbevidste, område, Priorato. I Rioja blandes Garnacha især med Tempranillo, mens den i Priorato står alene og giver nogle meget kraftige, alkoholrige og holdbare kvalitetsvine.
Grenache Blanc (Garnacha Blanca) anvendes i hvidvine fra de sammen områder som Grenache.
Garnacha: Spansk for Grenache.

 

Kilde: Vinsiderne.dk og andre

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.372 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her