Logo

Pinot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En drue i Pinot-familien. Anvendes bl.a. i Alsace, Norditalien og i Tyskland, hvor den kaldes Weissburgunder. Bourgognes berømte drue, hvis familie nu dyrkes mange steder i verden.
 
PINOT BLANC (hvid)
Pinot Blanc bliver ofte kaldt for den "fattige mands" Chardonnay på grund af den lignende smag og struktur. Pinot Blanc bliver anvendt i Champagne, Bourgogne, Alsace og i Tyskland, Italien og Californien og kan give en virkelig god vin. Når den er god er den intens, koncentreret og kompleks med moden pære, krydderi, citrus og honning aromaer. Er bedst når den nydes ung, men kan også lagres.


PINOT GRIS eller PINOT GRIGIO (hvid):
Pinot Grigio er navnet i Italien, hvor den i det nordøstlige hjørne producerer en masse hverdagsvin (ferievin ved Gardasøen!) og nogle få rigtig gode tørre hvidvine. Pinot Gris blev oprindelig dyrket i Bourgogne, hvor den dog er blevet afløst af andre druer, men i Alsace dyrkes den under navnet Tokaj. I det sydlige Tyskland vokser den også under navnet Ruländer. Når den er god er den blød med lidt parfume og med mere farve end de fleste hvide vine.

PINOT NOIR (rød)
Pinot Noir er druen i Bourgogne. Det er en sårbar type, der kan give de mest fantastiske og største vine i verden men også nogle af de største skuffelser. Når den er bedst er det sort kirsebær, krydderi, hindbær og solbær, der dominerer. Den kan dog også være ret ordinær, tynd og simpel. Det er en af de sværeste druer at dyrke, da den reagerer kraftigt på temperaturudsving og meget let går i stykker, når den først er blevet plukket. Når den først er blevet til vin, fortsætter besværlighederne, idet den kan være svær at gennemskue både når den ligger på fad og senere er blevet tappet på flaske - er det en god eller dårlig vin, vi har med at gøre her?
Som skrevet er Pinot Noir den klassiske drue i Bourgogne men også i Champagne, hvor den bliver presset umiddelbart efter den er plukket for at give en hvid vin. Den dyrkes stort set som den eneste røde drue i Alsace og desuden i Californien og Oregon i USA, hvor den vinder mere og mere frem. I Europa dyrkes den ligeledes i nogle af de Østeuropæiske lande som f.eks. Rumænien.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her