Logo

Brooklyn Brewery - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
#1 Brewers Row
79 North 11th Street
Brooklyn, New York
NY11211
USA
Tlf. +1 718 486 7422
Fax +1 718 486-7440
Web

Historie om Brooklyn Brewery
Brooklyn har altid været centrum for immigrationen til USA. I det 19. århundrede var mange af disse immigranter tyskere der medbragte deres smag for godt øl og brygtraditioner der tog udgangspunkt i reinheitsgebot, renhedsloven der siden 1516 har forbudt alle andre ingredienser end humle, bygmalt, gær og vand i fremstillingen af øl. Brooklyn blev sammen med byer såsom St. Louis og Milwaukee, der også havde en stor tysk-amerikansk befolkning, centrum for amerikansk brygning i 1800-tallet.

For et århundrede siden var der ikke færre end 48 bryggerier i Brooklyn. Værtshusene blev det lokale mødested og det var her politikere, såvel som de arbejdere der opførte Brooklyn bridge, diskuterede og debatterede dagens nyheder og vigtige emner. Ved eftermiddagstid var det et helt normalt syn, at se børn løber fra deres hjem ned til bryggerierne eller værtshusene for at hente en kande øl til måltidet. Bryggerne var vigtige borgere i deres samfund og selv i dag kan man se deres imponerende familiegravsteder på Brooklyn Evergreen Cemetery.

De sidste af disse store bryggerfamilier, Schaefer og Rheingold lukkede deres bryggerier i 1976, ofre for den stærke konkurrence fra midtvestens giganter. Disse kunne nemlig producere langt mere og billigere øl og samtidigt nød de godt af landets nye netværk af motorveje, samt muligheden for at køre landsdækkende reklamekampagner. På det tidspunkt havde det lyse lagerøl som amerikanerne drak, ikke meget til fælles med de robuste lagerøl og ales som blev brygget før forbudstiden i 1920erne.

I 1984 vendte Steve Hindy tilbage fra Mellemøsten, hvor han havde været korrespondent for Associated Press i seks år, og bosatte sig i kvarteret Park Slope. Steve havde lært selv at brygge øl af diplomater i hans bekendtskabskreds. Det var nemlig helt normalt, diplomater der var udstationerede i islamiske lande hvor alkohol var forbudt, bryggede deres eget øl. Steve fortsatte med at brygge da han kom hjem og en dag præsenterede han sit bryg for underboen Tom Potter, der arbejdede indenfor bankverdenen. De besluttede i fællesskab at starte Brooklyn Brewery med det oprindelige formål at bringe det gode øl tilbage til New York City. På grund af deres begrænsede ressourcer havde de ikke andet valgt end at få deres første øl Brooklyn Lager brygget på licens på et bryggeri i Utica, New York. De hyrede William M. Moeller, der var fjeregenerations tysk-amerikansk brygmester, til at udvikle en opskrift. Moellers bedstefar havde brygget i Brooklyn og havde ladet sine gamle brygnotater gå i arv til sine sønner og sønnesønner. De blev udgangspunktet for opskriften til Brooklyn Lager. Til at designe etiketter og virksomhedens logo hyrede Hindy og Potter den verdensberømte designer Milton Glaser, der er mest kendt for sit ”I Love NY” logo.

Men i de første år var det hele ikke fryd og gammen for Hindy og Potter. Der skulle arbejdes hårdt med påsætning af etiketter m.m. De fandt desuden ud af at de fleste distributører i New York var kontrolleret af de store bryggerier og derfor uinteresserede i små lokale mærker med små midler til markedsføring. Deres nabo i Brooklyn Sofia Collier anbefalede dem, at de selv skulle distribuere øllet. De købte et par varevogne, malede Brooklyn logoer på siderne og begyndte at sælge Brooklyn Lager til butikker og udskænkningssteder på egen hånd. Sammen med partnerne Mike Vitale, Ed Ravn og Jim Munson kæmpede Hindy og Potter med at få skabt et lille marked i New York City. Hårdkogte ejere af værtshuse og udskænkningssteder var skeptiske overfor den smagsfulde øl, der i øvrigt kostede meget mere end udenlandsk importøl og desuden ikke havde nogen form for markedsføring. Men langsomt begyndte Brooklyn Lager at få skabt sig et marked. Da de store distributører begyndte at forhøre om mulighederne for at distribuere Brooklyn Lager vidste Hendy og Potter at der var penge og værdifuld indsigt ved selv at stå for distributionsforretningen. Så i stedet for at tage imod tilbuddet åbnede de døren for at andre mikrobryggerier kunne få distribueret deres øl via Brooklyn Brewery. Kort tid efter kunne de præsentere mere end et dusin mkrobryg og et udvalg af verdensklasseøl fra Tyskland, Belgien og Storbritannien.

I 1994 hyrede Brooklyn Brewery den højt respekterede New York brygmester Garrett Oliver til at designe deres planlagte Brooklyn mikrobryggeri og samtidigt styre produktionen i Utica. Den 18. maj 1996 kunne man for første gang slå dørene op for publikum på det nye mikrobryggeri. Den første øl var en hvedeøl efter bayersk forbillede kaldet Brooklyner Weisse. Garrett Oliver udviklede med tiden andre øl, blandt andet Brooklyn Black Chocolate Stout, Brooklyn East India Pale Ale, Brooklyn Pennant Ale ’55 og en række sæson og specialprodukter. Journalisten Florence Fabricant fra The New York Times har kaldt ham ”en af USA’s mest kyndige øleksperter”.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her