Logo

H.C. Andersen 1805

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Albani Bryggerierne
Brygget for første gang:
Type: Pilsner
Alkohol: 4.6%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

En øl fyldt med historie
Øl på H. C. Andersens tid: Da H. C. Andersen blev født, var der endnu ikke kommet pilsnerøl til Danmark. Dengang drak man mørkt og overgæret øl med en røget smag. Nærmest udrikkelig i dag. Albani Bryg- geriet blev grundlagt i 1859, og her begyndte man hurtigt at udvikle nye smagssammensætninger, som gav øllen en mere frisk smag. H. C. Andersen 1805 minder i smag meget om den Albani-øl H. C. Andersen omtalte i så rosende vendinger i 1874.: "Vi faaer herude på Bregentved Albani-Øl... Grevinden og jeg drikker det, og jeg kan ikke noksaa rose dette Øl, det er ikke saa stærkt som den Porter Frøken Anna drikker, har ikke den spiritussmag der er ved bayrisk Øl, det er læskende, velsmagende og kraftig."

Baggrunden
Hele 2005 vil være dedikeret til at fejre H. C. Andersen. Som et led i fejringen af H. C. Andersen har Bikubenfonden oprettet HCA-abc Fonden. Fonden har til formål at bekæmpe analfabetisme i hele verden, så specielt børn, unge kvinder og folk fra ulande får mulighed for at læse den odenseanske forfatter. Albani støtter HCA-abc Fonden gennem salget af H. C. Andersen 1805, og regner med at kunne donere kr. 150.000 til fonden i 2005. Albani H.C. Andersen 1805 er den officielle øl ved fejringen af eventyrdigterens 200-år dags i 2005.

Smagen af H. C. Andersen 1805
Jubilæumsøllen er baseret på karamelmalt, Münchnermalt, mørk malt og pilsnermalt. Øllen er behagelig blød, men samtidig fyldig. I smagen er der balance imellem bitterhed og sødme med et strejf af karamel. Alkoholstyrken er 4,6 % vol., hvilket kategoriserer øllen som en almindelig pilsner.
H. C. Andersen 1805 er perfekt til gastronomiske oplevelser
Med sin mørke og fyldige karakter er øllen en udpræget nydeøl. H. C. Andersen 1805 er god til bøffer, gryderetter og kraftige oste. Øllen fungerer ideelt som madøl, og er et godt alternativ til en kraftig rødvin.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her