Logo

Moscow Mule

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Moscow Mule

#

2 cl vodka

6 cl ginger ale (kan varieres fra 2 cl til 8 cl.)

2 cl lime saft 

1-2 stænk Angostura bitter


*

Mix ingredienserne sammen og server "On the rocks"; 

skænket over isterninger i et krus. 

Pynt med en limebåd.

 

EN KLASSISK COCKTAIL


Historie

 

Tilbage i 1940'erne var vodka en meget upopulær spiritus i USA, og man jokede åbenbart med at vodka var ukrainsk og forfærdelig. Det skræmte dog ikke John Martin som opkøbte de amerikanske rettigheder til mærket Smirnoff i 1939. Han fandt dog hurtigt ud af at det var umuligt at sælge det, der var ingen som drak vodka.

En dyster aften sad John Martin på baren “Cock 'n' Bull” i Los Angeles og jamrede til barejeren, Jack Morgan, over sin manglende evne til at sælge vodkaen. Barejeren havde samme problem, men blot med ingefærøl, og sjovt nok havde en hel 3. forretningsmand et problem med at komme af med kobberkrus.

Efter et par drinks og lidt opfindsomhed kom de frem til cocktailen Moscow Mule --- en vodka og ingefærøl cocktail serveret i kobberkrus. Cocktailen blev markedsført alt hvad de kunne og folk tog det til sig. Pludselig var vodka blevet accepteret på den amerikanske cocktail scene.

Navnet på cocktailen er valgt rent tilfældigt. Moskva er formentlig valgt på grund af associationen mellem vodka og Ukraine, men hvorfor muldyr er med vides ikke. Nogle påstår at det er tilføjet fordi ingefærøllen giver et spark af smag.


Moscow Mule


Ud med Moscow Mule og ind med Kiew Mule eller ukraine Mule





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her