Logo

Jenlain Ambrée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Brasserie Duyck, Frankrig
Brygget for første gang: 1922
Type: Stærk ale Biere de Garde
Alkohol: 6.5%
Flaskestørrelse: 25/33/50/75/500 cl.
Forhandles af: Vinmonopolet
Pris ca:

For de nordfranske biere de garde typer er denne lidt mere bitter end gennemsnittet. Den er overgæret og har alens frugtagtighed f.eks. overmodne frugter, men det er ikke specielt tydeligt.
Lanceret i 1992, er denne overgærede øl kilden til Brasserie Duycks berømmelse. Med en alkoholprocent på 6,5%, er denne upasteuriserede øl brygget på 3 forskellige typer af malt produceret på fransk bryg, og 3 varianter af humle dyrket i Alsace. Det er den ristede malt, som giver den tiltrækkende ravgyldne glød og den mangeartede aroma.
Med en mere maltet og mere grov smag en klassiske øl, nydes Jenlain bedst ved en temperatur mellem 6 og 8°C.
Den store eftersmag forbliver længe i munden, meden den maltede, efterårsagtige bougque, den blomsteragtige note og strejfen af karamel, kogte svsker og letere ristede malte gør den ideel ingrediens i mange retter. Det blev tildelt 'Diploma of Merit and National Prestige' i 1933 af 'Comité de France og 'Comité du Bon Gout Francais.'
Afslutningsvist, en af Jenlains særkender er dets innovative natur: det var den første øl der blev tappet på 75 cl. Champagne flasker med en trådfæstet korkprop, og den første traditionelle franske øl der kunne købes på 50 cl. dåser.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her