Logo

Grog - toddy

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grog og toddyer det sam­me. Grog er betegnelsen man f. eks. bruger i Tysk­land og Holland. I Amerika og England taler man om en toddy.

Til en Grog anvendes whi­sky, cognac eller rom, der varmes op med citronsaft, sukker, vand og krydde­rier, som f. eks. hel kanel eller hele nelliker.

Krydderierne fiskes op før serveringen eller sie.s fra. Grog kan laves til få eller mange. Man serverer den som regel i varmefaste glas.

Grog'en har fået sit navn efter den engelske admi­ral Edward Vemon. Han forbød i 1740 sine søfolk at drikke ren rom - den skul­le fortyndes med vand. Sø­folkene gav derfor drikken navn efter ham »old grog«.

 

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?