Logo

Kryddersnaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Februar er tålmodighedens måned. Det er nu, de urter og bær, der blev samlet i efteråret, skal give snapsen smag. Det gælder om at smage og vælge og smage igen - og så i øvrigt holde fingrene fra kryddersnapsen, mens den trækker. Hvad der ellers skal til, fortæller Anemette Olesen her med eksempler fra mark, skov og sin egen have.
Inden man begynder at krydre, skal man have snapsen. Det er bedst at bruge en snaps, som ikke er krydret med andre urter, f.eks. en klar Svendborg, Brøndums eller vodka. Man kan enten vælge at udtrække de forskellige urter hver for sig, eller man kan blande forskellige plantedele sammen.
Lige meget hvad man gør: Når man først er begyndt at sætte smag på alkohol, får man lyst og mod på at eksperimentere med fle­re urter. Det bliver med skærpet interesse, man smager på krydder­snapsen. Der findes god litteratur om emnet på biblioteker og man kan melde sig ind i foreningen EDB (Eksperimenterende Danske Brændevinsamatører), der er landsdækkende og som udgiver tids­skriftet "Bjesken", der fortæller om arrangementer og om brug at planter.
 
Plukker man hele planter, kan det være praktisk at kende trække­
tiderne:
. Blomster skal trække i 1-4 dage.
. Blade og grønne dele skal trække i 1-6 døgn.
. Rødder bør finhakkes og trække i 1-6 uger.
. Frugter og bær trækker i nogle måneder (1-12), afhængigt af arten.
. Med disse regler kan man lave en essens, der senere fortyndes og nydes. Husk altid at undgå planter, der gror tæt på befærdet vej eller opad marker, hvor der er sprøjtet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her