Logo

Pors - porse, Myrica gale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
hunblomster, slægt af porsfamili­en; tokimbladede, kronløse buske; 40 arter, mest subtropiske. Vor hjemlige pors eller mosepors er ka­rakterplante i de vesteuropæiske hedemoser.
Pors er en traditionel gammel snapseurt, der kan lide at vok­se med rødderne i vand. De unge skud i juli anses af mange snapse­folk for at være det bedste, men også de unge hanrakler kan bruges, når de springer ud i april, eller de let bitre hunfrugter kan indsamles til en kryddersnaps om efteråret. Beregn en trækketid på ca. 1 uge, hvor­efter drikken filtreres.
Smagen af pors vinder ved lagring. Den aromatiske duft af pors har inspireret folk til førhen at lægge kviste i sengehalmen. Man kun­ne rense tænder og opnå en bedre ånde ved at tygge på blade og skud af pors.
Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.646 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?