Logo

Aarhus Bryghus Klosterbryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang:
Type: fusion mellem pilsner og ale
Alkohol: 6,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne fusion mellem pilsner og ale er klar og gylden med et tæt, cremefarvet skum, der har en lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Duften er svagt parfumeret og minder om klementiner, og smagen har en let humlebitterhed med søde nuancer af karamel og toner af citrusfrugt. Smagen afrundes af en eftersmag med kort sødme og lang bitterhed.
Århus Bryghus har udviklet Klosterbryg til Øm Kloster museum i anledning af ”Øl på Øm” - et årligt arrangement, der sætter fokus på livet i middelalderen. I middelalderen kendte man ikke til vigtigheden af rent vand. Ofte lå brønden og møddingen side om side. Man var dog klar over, at det var farligt at drikke vandet. Ved ølbrygning skulle den knuste malt opløses i varmt vand, og man fandt hurtigt ud af, at hvis man kogte vandet og tilsatte humle til øllet, fik man en drik, man ikke blev syg af, og som kunne holde sig. Derfor blev øl den mest anvendte tørstslukker. Dengang drak en dansker 6-8 liter øl om dagen, og en almindelig landhusholdning med 15 personer skulle derfor forsynes med 90-120 liter øl hver dag. Bryggerset var vigtigere end køkkenet, og ofte havde en landhusholdning en pige, der ikke lavede andet end at fremstille malt og brygge øl. På Øm Kloster kan man i dag se ruinerne af både køkken og bryggers. Bryggerset var større end køkkenet, og på Øm Kloster var der fire bryggerier, som var i anvendelse samtidig.
Klosterbryg minder om india pale ale og er brygget på pilsnermalt, hvedemalt og karamelmalt og krydret med tre forskellige typer af aromahumle, som matcher maltene. Aromahumlen gør øllen meget blød i smagen, og med den temmelig store dosering oplever man ikke den grove bitterhed, som humle ellers kan give. Klosterbryg er velegnet til fisk og lyse kødretter, men kan absolut også nydes som den er. Den bør drikkes ved kældertemperatur, cirka 6 grader, eller en anelse varmere, så aromaen kan komme til sin ret.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her