Logo

Château-Grillet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et af de mindste Appellation Contrôlée områder i Frankrig. Det ligger i det nordlige Rhône og fremstiller kun hvidvin på Viognier-druen.

 

Château-Grillet ligger ikke langt fra et af de andre hvidvinsområder i det nordlige Rhône, Condrieu. Appellationen Château-Grillet er en af de mindste i hele Frankrig og er yderligere kendetegnet ved kun at bestå af en vingård, nemlig Château Grillet! Slottet har været i familien Neyrat-Gachet's eje siden 1830, men der har været dyrket vin på slottet længe før. Og vinen har været berømt og god vidner mange skildringer fra det 17. og 18. århundrede om.
I dag der dyrkes vin på 3,8 ha vinmarker med en årlig produktion på ca. 10.000 flasker. Den eneste godkendte druetype er Viognier, som altså giver en hvid vin. Vinmarken er placeret på en sydvendt granitfyldt skrænt mod syd og der er således de bedste betingelser for at dyrke vin her. Klimaet er varmt om sommeren, mildt om vinteren og der er regelmæssige regnskyl.
Da mængden af vin herfra er begrænset og da Château-Grillet har et godt ry og rygte, er vinen ikke billig. Desværre er den heller ikke altid så god. Den er klart blevet overgået af nogle af de bedre vine fra naboen Condrieu. Hvis Rhône-vine generelt er undervurderet og prisbillige er Château-Grillet nok det modsatte - overvurderet og for dyr.
Selve vinen er rig med en duft af ferskner og aprikoser. Den indeholder ikke megen syre og går godt til frisk fisk - gerne fra ferskvand. Vinen bør drikkes ung og ikke gemmes mere end 2-3 år.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her