Logo

St. Joseph

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Større område i det nordlige Rhône med gode frugtrige rødvine fremstillet på Syrah.

St. Joseph er det længste vindistrikt i det nordlige Rhône. Det strækker sig fra syd for Condrieu til nord for Cornas. Og hele vejen ned er vinområdet kun på den vestlige Rhônebred. Der er i alt plantet 640 ha med vinstokke. Det giver en årlig produktion på ca. 21.500 hektoliter. Det bedste område er det, der ligger over for Tain l'Hermitage og strækker sig ca. 5 km i hver retning (nord/syd). Her er der skråninger, hvor vinen har de bedste betingelser. De øvrige vinmarker i St. Joseph er flade og giver slet ikke den samme gode vin.
St. Joseph-vin er i hvert fald kendt siden det 16. århundrede og blev blandt andet drukket af de franske konger. Vinen er også nævnt i den franske forfatter Victor Hugo's "Les Miserables" fra 1800-tallet. Det nuværende område er en sammenslutning af mindre vinområder, som er foretaget mellem 1956 og 1969.  
Der dyrkes både røde og hvide vine i St. Joseph. De røde på Syrah-druen (der kan dog tilsættes op til 10% hvide) og de hvide vine på Marsanne og Roussanne. Der er meget stor kvalitetsforskel på vinene fra St. Joseph. Vinene fra vinmarkerne ved Tain l'Hermitage er klart de bedste - og det er da også her de bedste producenter har deres marker. De øvrige vine er mere kedelige og ikke altid pengene værd.
De røde vine er dybt røde med en duft af solbær og hindbær og lidt læder og lakrids. De er som ofte harmoniske og knapt så kraftige som de øvrige røde vine fra det nordlige Rhône. De hvide er gulgrønne i farven og med en duft af vilde blomster og honning. De har en god længde. Begge vine er gode til lette måltider og også rødvinen skal drikkes let afkølet.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her