Logo

Russiske ostekager -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse lækre ostekager serveres traditionelt til Russisk nytårspunch, men de smager lige godt til drinks eller et glas øl - Barsnack.  ca. 100 stk.

 

Dej: 500 g mel

2 æg

1 tsk. salt

1 knsp. sukker

250 g smør/margarine

Ostefyld:

500 g flødeost

4 æggeblommer

salt

1 knsp. sukker

40 g smør/margarine

2 æg

 

Hæld melet ud på et bord og tryk en fordybning i midten.

Slå æggene ud heri og drys med salt og sukker.

Smørret, som skal være koldt, skæres i terninger, der fordeles i melkanten.

Hak smørret ind i melet med en bred kniv.

Derefter æltes dejen hurtigt sam­men.

Form den til en kugle, der lægges på en tallerken, dækkes til og stilles i køle­skabet i 30 minutter.

Til ostefyldet røres fløde­osten med æggeblommer, salt og sukker.

Smørret skæres i meget små fir­kanter, der også røres i massen.

Kom ostefyldet i en sprøj­tepose, der også lægges i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud (ca. 1/2 cm tykt) på et melstrøet bord.

Stik den ud i runde kager, ca. 5 cm i diameter, der lægges på en bageplade.

På hver kage sprøjter man en klat ostefyld ud, så den dækker næsten hele ka­gen.

Pisk æggene sammen og brug dem til at pensle ka­gerne med.

Ostekagerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i 15 minutter.

De smager bedst, hvis de serveres lune.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.036 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Minitarteletter med oksekød, og sauce af enebær og whiskyEnkel og sofistikeret kanape, der også kan serveres på minitoast, eller blot på en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os