Logo

Russiske ostekager -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse lækre ostekager serveres traditionelt til Russisk nytårspunch, men de smager lige godt til drinks eller et glas øl - Barsnack.  ca. 100 stk.

 

Dej: 500 g mel

2 æg

1 tsk. salt

1 knsp. sukker

250 g smør/margarine

Ostefyld:

500 g flødeost

4 æggeblommer

salt

1 knsp. sukker

40 g smør/margarine

2 æg

 

Hæld melet ud på et bord og tryk en fordybning i midten.

Slå æggene ud heri og drys med salt og sukker.

Smørret, som skal være koldt, skæres i terninger, der fordeles i melkanten.

Hak smørret ind i melet med en bred kniv.

Derefter æltes dejen hurtigt sam­men.

Form den til en kugle, der lægges på en tallerken, dækkes til og stilles i køle­skabet i 30 minutter.

Til ostefyldet røres fløde­osten med æggeblommer, salt og sukker.

Smørret skæres i meget små fir­kanter, der også røres i massen.

Kom ostefyldet i en sprøj­tepose, der også lægges i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud (ca. 1/2 cm tykt) på et melstrøet bord.

Stik den ud i runde kager, ca. 5 cm i diameter, der lægges på en bageplade.

På hver kage sprøjter man en klat ostefyld ud, så den dækker næsten hele ka­gen.

Pisk æggene sammen og brug dem til at pensle ka­gerne med.

Ostekagerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i 15 minutter.

De smager bedst, hvis de serveres lune.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.680 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?