Logo

Almindelig jordbærrom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg. skov eller havejordbær
7 1/2 dl. hvid rom
1/2 kg. sukker
1/4 l. vand
 
De rensede jordbær kommes i 2 store henkogningsglas, hvor rommen
omhyggeligt fordeles over dem.
Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiring og klemmer og står dækket til med et klæde eller i et skab i 8 dage.
Så sies rommen fra bærrene gennem et klæde og sukkeret er i forvejen
kogt til lage med vandet.
Den er afkølet helt.
Så snart rommen er løbet fra bærrene røres den sammen med sukkerlagen og fordeles i små rene flasker, der tilproppes og lakkes.
Jordbærkvaset kan opbevares, rørt med 500-750 g. sukker i
henkogningsglassene og bruges i kager og desserter eller til konfektlavning.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1125519-09-2010 20:38:26 winnie
Den er ulmindelig god

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?