Logo

Château Beauregard Lagupeau 2008

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Artikel billede 

Graves
Bordeaux, Frankrig (hvid)
***** (Fem ud af seks)
Irma

2 fl. for 110 kr.

Kommentar: Meget karakterfast hvid bordeaux med aromaer af kattetis, citrus, stikkelsbær, fersken og måske også en anelse træ. God syre og det i hele taget godt skruet sammen til prisen. Fem en halv stjerner.

 

Hvid bordeaux smager skønt, men er desværre blevet en sjælden gæst herhjemme.

De blandt læserne, som ikke er født i går, vil kunne huske, at hvid bordeaux for 20-30 år siden havde en dominerende position på det danske marked.

Det gjaldt både supermarkedernes hylder, hvor den billige, relativt neutrale entredeux-mers regerede, og på restauranter og i specialforretninger, hvor de store hvide fra Graves, umiddelbart syd for byen, spillede en væsentlig rolle. 

Imidlertid er disse vine på grund af manglende interesse stort set forsvundet ud af markedet. Vinstokkene i Entre-Deux-Mers – landet mellem floderne Garonne og Dordogne – er blevet podet om til røde druer, og produktionen af stor hvid graves, som i dag er mikroskopisk og ganske kostbar, går til andre markeder end det danske.

Det er stort set umuligt i dag at opdrive et godt glas hvid bordeaux herhjemme. En situation, som jeg ikke skal lægge skjul på, at jeg begræder, for den hvide bordeaux kan noget, som de ligeledes sauvignon blanc-dominerede vine fra Loire ikke kan.

I Bordeaux iblandes sauvignon’en oftest et ordentligt skud semillon, som giver mere krop og fedme og lægger en dæmper på sauvignonens til tider hysterisk aromatiske profil. Hvor sauvignon i områder som Loire og New Zealand ofte giver sig udslag i aromaer af hyldeblomst, græs og svedig armhule, er vi i Bordeaux oftest ovre i kattetis.

Når vi kommer lidt op i graderne, er vinene tillige fadlagrede eller endda fadgærede, hvilket tilfører krop og dybde, som man kender det fra de store hvide bourgogner, til hvilke en hvid fuldblodsbordeaux altså er et alternativ. 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Et glas rødvin har samme effekt på kroppen som en times motionFå ting er bedre her i livet end at åbne en god flaske rødvin, drikke med måde og nyde...
• Baronia dei Feudi Nero d'Avola IGT 2008Denne dybrøde vin tilbyder en duft af røde og sorte bær
• Indomita Galope Cabernet-Merlot Rosé 2009Hvis du er en frugt og krydderi elsker, vil du blive fanget af denne rosé med dens...
• Bisol Cartizze Prosecco 2005Mousserende tør hvidvin, 11,5 % vol. Drue: Prosecco. Oprindelse: Italien, Veneto,...
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?


Afstemning
Hvilken øl er den bedste?


Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?
Fortæl dine venner om os