Logo

Château Angélus 2000

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Frankrig, Bordeaux, St-Emilion

Type: Tør rødvin, 13 % vol.

Drue: Merlot 50 %, cabernet franc 50 %

Pris: over 1.000 kr.

Drikkes: 2010-2030+

 

Indtil midten af 1980'erne var L'Angélus (som i 1990 bare blev til Angélus) en velanset ejendom i St-Emilion, der lavede gode vine, men sjældent lavede noget særligt. Det ændrede sig med Hubert de Boüard de Laforests første årgang i 1985. Han har siden med hjælp fra sin fætter Jean-Bernard Grenié opnået et meget velfortjent avancement fra Grand Cru Classé til Premier Grand Cru Classé.

Angélus havde nogle gode årgange i 1990'erne, hvilket kulminerede i den fremragende 2000. Dette er en vin med god struktur, dybde og tannin. Ved en tidlig fadsmagning syntes den overdreven og duftede og smagte som en amarone, men siden er den faldet til ro og fremmaner det appetitlige terroir i Anqélus. Anqélus er som Cheval Blanc blandet af merlot- og cabernet franc-druer. De nyeste årgange hælder dog mod mere merlot, selvom om 2000'eren er halvt af hver. Efter en omfattende smagning skrev Serena Sutcliffe MW: »Jeg kan aldrig (og ønsker heller ikke) at glemme Millets maleri L'Angélus, hvor man næsten hører klokken ringe over markerne, når jeg åbner en flaske vin fra dets navnebror. Der er noget overjordisk ved selve billedet - fuldstændig som vinen.« SG

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her