Logo

De Bartali Vecchio Samperi Ventennale Marsala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Italien, Sicilien, Marsala

Type: Tør hedvin, 17,5 % vol.

Drue: Grillo

Pris 200-500

Drikkes: når den sendes på markedet i op til 30år

 

Marco De Bartoli var forfærdet over den industrielle marsala, der havde ændret den engang så strålende vin til en madlavningsingrediens til tyndt skåret kal­vekød, og han begyndte derfor i anden halvdel af 1970'erne at producere fremragende, sicilianske vine. Han overtog det gamle familiebaglio (vestsiciliansk for »stuehus«) fra sin mor Josephine og analyserede den »lokale tradition« og beholdt, hvad han fandt værdi­fuldt, men skilte sig af med alt, der havde med store mængder og kommerciel drift at gøre.

Det er tydeligt selv i de druesorter. han valgte at ar­bejde med, som fx grillo, der nok er den bedste drue i en marsalablanding, men som tidligere var blevet droppet af mange producenter pga. druens særegne personlighed. Grillo er i stand til at opnå høje sukker­niveauer, som til gengæld resulterer i megen alkohol (hvilket er ønskeligt ved marsala-produktion). Han an­vender dog kun buskbeskårne vinstokke, hvilket ikke egner sig til produktion i stor målestok.

De Bartolis bud på fortræffelighed kan smages i Vecchio Samperi Ventennale, en vin, som demonstre­rer, hvor god han er til at afkode grillos temperament. Farven er rigt ravgylden, men i næsen varierer aroma­erne fra valnød til mørk honning, fra myntede, næsten balsamiske toner til safran og kanel. Vinen er fyldig og rig i munden, men aldrig overvældende. Varmen fra den naturligt høje alkohol holder smagen fokuse­ret, veldefineret og dvælende. Den perfekte meditationsvin, der skal nydes alene eller med en god cigar, muligvis dominikansk. AS

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.752 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her